Beauty debunk: Augustinus Bader i da li ZAISTA vredi

16.02.2024.
RECOMMENDED

Luksuzni brend za negu kože Augustinus Bader osvojio je čitavu beauty industriju. Osnovan 2018., od strane svetski poznatog stručnjaka za matične ćelije, njegovi proizvodi su rezultat decenija istraživanja.

Među obožavaocima su ličnosti poput Jennifer Anniston, Gigi Hadid i Margot Robbie. Victoria Beckham bila je toliko impresionirana brendom da je sarađivala sa Augustinus Baderom kako bi započela svoju beauty liniju, VB Beauty.

Augustinus Bader 1 1

Šta ove proizvode čini tako impresivnim? Pa, sve se svodi na nauku. Profesor Augustinus Bader, nemački doktor, naučnik i suosnivač istoimenog brenda, trideset godina svoje karijere je posvetio istraživanju o zarastanju tkiva i oporavku kože. To ga je dovelo do stvaranja medicinskog hidrogela koji leči kožu i namenjen je žrtvama opekotina. Ovaj tretman je zatim primenio na komercijalnu negu kože i patentirao pod nazivom TFC8.

TFC8 je koktel od 40 sastojaka, uključujući vitamine, aminokiseline i sintetizovane molekule koje se prirodno nalaze u telu. Kreirano sa idejom da telo ima „urođeni kod“ za oporavku tkiva, TFC8 otključava ovaj kod, ubrzavajući proces zarastanja i boreći se protiv bora, oštećenja i ožiljaka. Brend tvrdi da „vidljivo transformiše kožu“, i mnogi potrošači će se složiti.

Ali sve ima svoju cenu, te kultna hidratantna krema sa potpisom Augustinus Bader košta čak 290 dolara.

Augustinus Bader 2 1

Zaista, teško je zaključiti šta da mislimo o ovom brendu bez razmišljanja o ceni. Bez sumnje je na luksuznom kraju spektra, ali stvar je u tome što ovi proizvodi zaista rade i pružaju vidljive rezultate gotovo preko noći. Od celokupnog asortimana, preporučili bismo da počnete od esencije, ali ukoliko vam budžet dozvoljava, krema i esencija u pakovanju su zaista moćan duo.

Ipak, postoje pristupačniji proizvodi koji će pomoći u isceljenju ožiljaka ili beživotne kože, ali pravi selling point Augustinus Bader proizvoda jeste da kožu čini punijom, glatkom i ozbiljno osveženom posle upotrebe.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: