Maske za lice su nova realnost, a evo kako treba da promenite negu kože i šminku kada ih nosite

  14.07.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/mask_care_cover.jpg

  Nije da nam se sviđa scenario ali maske za lice su, po svemu sudeći, tu da ostanu. Zlokoban izraz “the new normal” na stranu, teško da ćemo ih se rešiti u neko skorije vreme i dok smo se pre nekoliko meseci (da, već je toliko prošlo) više bavili temama tipa da li je ok da budu statusni simbol, sada se već susrećemo i sa efektima koje njihovo produženo nošenje ima na kožu. On je, razume se, poprilično nepovoljan – a otud i novi izraz maskne, od kombinacije reči maska i akne – pogotovo leti. Dakle, vreme je za (još jedno) prilagođavanje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594725630637156-1.gif

  Pojednostavite negu

  Što minimalnije i što nežnije, to je put kojim sad treba da se zaputimo. Nežna sredstva za čišćenje (zaboravite na grube pilinge), hidratantni toner ili esencija, zatim dnevni booster ili serum ili laka hidratacija u vidu kreme (obratite pažnju na rečcu “ili”, vrlo je verovatno da vam trenutno ne trebaju sva tri) i naravno, zaštita od sunca. Držite se jednostavnih sastojaka koji hidriraju i umiruju kožu, a jake aktivne supstance ostavite za neko drugo vreme. Sačekajte da se svi proizvodi dobro upiju u kožu pre nego što stavite masku, najmanje pet minuta.

  Čišćenje je izuzetno važno

  Naravno da nije isto da li masku nosite satima bez prekida ili na kraće periode ali odgovarajuća rutina čišćenja je važna u oba slučaja. Ispod maske se koža više znoji, lojne žlezde i dalje rade, a ni prljavštinu kao takvu ne možemo potpuno izbeći. Dodajte na to činjenicu da koža pod maskom ne može normalno da diše i dobijate ekspresni put do začepljenih i upaljenih pora. Ukoliko imate problem sa bubuljicama, nakon nežnog sredstva za čišćenje, na svaku pojedinačno nanesite svoj oprobani intenzivni tretman za akne (nikako na celo lice). Crvenilo ili otoke zbog dugog nošenja maski, možete umanjiti hladnim oblozima.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594725630602667-1.gif

  Čista maska – čist(ije) lice

  Ne može se dovoljno naglasiti koliko je ovo važno. Najbolja analogija jeste sa donjim vešom (da!): svaki dan koristite čistu ili novu masku. Kako pandemija nije razlog da zaboravimo na ekologiju i činjenicu da nam planeta na kojoj živimo itekako treba i trebaće nam, najbolje je da ne koristite jednokratne maske (ukoliko ne morate) i perete one od tkanine svaki dan u toploj vodi i deterdžentu. Preporučujemo da imate više od jedne maske u opticaju i da ih perete i nosite na smenu.

  Preskočite proizvode za teniranje

  Ovo je posebno važno za one koji masku gotovo da ne skidaju. Dodatni sloj (ili dva) šminke zapušiće pore i biti prečica za upale i iritaciju. Laki tečni puderi, BB kreme i tonirani SPF nanosite samo na one delove lica koji nisu pokriveni maskom i opskrbite se bloterima – oni su vam sada odlični prijatelji.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/1594725630504902-1.gif

  Usmerite pažnju na oči

  Posebno vodite računa o obrvama i očima. Sada kada nismo u prilici da jedni drugima vidimo izraz lica, pošaljite poruku razigranom šminkom u veselim tonovima, na koju možda ranije niste pomišljali. Plava maskara, ajlajner u boji ili jednostavni akcenti u jarkim bojama imaće odličan uticaj na raspoloženje – kako vaše, tako i onih koji su oko vas.

  Saznaj više:
  Povezani članci: