Shy girl workout: Novi TikTok trend koji vam može pomoći da se izborite sa anksioznošću u teretani

  11.10.2022.
  RECOMMENDED

  U moru (TikTok) trendova, makar polovina nas je naterala da stavimo prst na čelo i zapitamo se da li se neko sa nama šali i vređa nam inteligenciju ili smo (više puta nego što to želimo da priznamo) hvatali sebe kako u pretraživač kucamo šta je irska mahovina ili gym lips. Nemali broj puta smo se zapitali da li su TikTok trendovi primenljivi u stvarnom život i ruku na srce, moramo da priznamo da mnogi od njih to jesu.

  TikTok zajednica je specifična, ne trpi ulepšavanje i ne prašta foliranje. Sirovi život je osnovna krilatica većine kreatora sadržaja koji teže da ljudima reše realne probleme, svojim savetima im pomognu ili makar za nijansu olakšaju svakodnevne borbe. Na tom talasu nastao je shy girl workout.

  @califullerfit i am here to guide tou! #gymbeginner #shygirlworkout ♬ Body - Dirtcaps Remix - Loud Luxury

  Anskizonost u teretani je real deal. Mnoge žene su iskusile onaj neprijatni, preplavljujući osećaj da ne pripadaju tom hramu suočene sa pogledima i savetima onih koji znaju bolje (ili samo tako izgledaju zato što u rukama drže najteže tegove) i ne ustručavaju se da to podele sa njima, čak iako ih niko nije pitao za pomoć. Vežbanje u javnosti može da bude neprijatno i čudno i to neretko ide mnogo dublje od same anksioznosti, jer mnoge žene u potpunosti odvraća od vežbanja. 

  Istraživanja pokazuju da je veća verovatnoća da će žene doživeti anksioznost u teretani nego muškarci (65% naspram 36%), pri čemu 55% ​​žena priznaje da se plaši da nisu dovoljno sposobne da vežbaju, dok je 49% njih reklo da su često nesigurni u vezi sa izborom odeće. Ženska TikTok fitnes zajednica priskače u pomoć virtuelnim zagrljajem i vežbama koje pomažu ženama da izgrade samopouzdanje u teretani.

  @califullerfit love doing these vids for you guys! #shygirlworkout #abs ♬ Celestial - Ed Sheeran

  Devojke savetuju one koje tek planiraju da započnu svoju fitnes avanturu da pronađu svoj kutak, puste muziku koja im paše i sa nekolicinom tegova počnu da se oslobađaju napetosti. Da biste izbegle pauze između serija koje znaju da budu neugodne, kreatorke savetuju lagano istezanje ili da iskoristite to vreme za osveženje. Svi ti tegovi, mašine i šipke mogu da izgledaju zastrašujuće, ali ako imate želju da vežbate, ohrabrujemo vas da krenete korak po korak i sigurni smo da vam TikTok ovog puta itekako može pomoći. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: