Izlivanje ili nadogradnja – sve što treba da znate

30.01.2024.
RECOMMENDED

Ako ste novi u svetu manikira (a mi koji smo dugo godina grickali nokte jesmo), odlučiti između gel izlivanje noktiju i nadogradnja noktiju može da deluje zbunjujuće. Koja je razlika? Važno je znati tačno šta tražite kada odete u salon.

Gel izlivanje vs. akrilna nadogradnja

Razlika između izlivanja i nadogradnje svodi se na polimerizaciju, koliko je jednostavno ukloniti produžetak nokta i njegova gustina. Akril je obično tvrđi od gela i tretman se sprovodi tako što se mešaju prah i tečnost kako bi se stvorila konzistencija koja se zatim može oblikovati. S druge strane, izlivanje gelom podrazumeva mekši i fleksibilniji veštački nokat, ali zato manje oštećuje prirodni nokat.

Izlivanje ili nadogradnja

Šta duže traje?

Danas postoji sijaset opcija, ali se generalno smatra da nadogradnja traje duže od izlivanje noktiju zato što je akril sam po sebi tvrđi. Međutim, najviše zavisi od individualnog rasta prirodnih noktiju. Dobar manikir treba da vam pomogne da procenite koji je izbor najbolji za vaš stil života.

Gel nadogradnja nokti 1

Šta je najmanje štetno?

Kada se govori o oštećenju prirodnog nokta, oštećenje uglavnom dolazi od fizičkih stresova, te same formulacije nisu te koje će da vam oštete nokatnu ploču. Ovo znači da oštećenje noktiju najčešće dolazi tokom procesa uklanjanja veštačkog nokta. Dužina vaših noktiju se vremenom prirodno obnavlja, ali debljina i jačina nokatne ploče se teže oporavlja.

Ako klijent ima prirodno krhke nokte, potreban je proizvod koji će biti dovoljno fleksibilan kako bi se izbeglo pucanje noktiju, posebno po ivicama. Međutim, ako klijent ima tanke nokte, potrebna im je jačina, pa je akril bolja opcija.

Sve zavisi od osobe do osobe, a tu stručnjak stupa na scenu.

Saznaj više:
Povezani članci: