5 TikTok naloga za one koji žele da se posvete očuvanju životne sredine

  28.04.2024.
  RECOMMENDED

  Znamo da prolazimo kroz klimatsku vanrednu situaciju. Sa katastrofalnim poplavama, požarima u divljini, retkim vremenskim fenomenima i još mnogo toga, to je očigledno. U ovom trenutku, takođe znamo šta treba da se uradi da promenimo svoju sudbinu.

  Naravno, odgovornost leži na našim vladama, korporacijama i najvećim potrošačima resursa da se odupru zagrevanju, ali i mi moramo krenuti da vršimo pritisak na ove institucije da to učine. Na TikToku, oni su razlog zbog kojeg kompostiramo u našim malim stanovima, okrećemo se od brze mode i razmišljamo o tome gde investiramo našu penziju. To su ovi svakodnevni napori koji nam donose nadu – i sigurno nam je potrebno više toga.

  Dakle, ako želite da ubacite više korisnog sadržaja o životnoj sredini u svoj TikTok feed, u nastavku smo napravili listu kreatora sadržaja koje treba pratiti. Od obrazovatelja prvih nacija o lekovima iz divljine do stručnjaka za sporu modu, to su glasovi kojima se obraćamo kada je reč o svim ekološkim novitetima.

  zivotne sredine
  tiktok 2

  TikTok nalozi koje pratimo

  @environmental_education

  Kayla Du Kane je nezaobilazna figura kada je reč o sadržaju koji podiže svest o očuvanju životne sredine. Ova kreatorka sadržaja nudi konstantan tok saveta i trikova koje možete integrisati u sopstveni životni stil; od ideja za čuvanje hrane bez plastike do prednosti testiranja hrane. Du Kane je iskrena, praktična i pristupa svom TikTok nalogu odgovorno.

  @maggie_zhou

  Brza moda nema većeg protivnika od spisateljice i voditeljke podkasta Maggie Zhou. Sa prekomernom potrošnjom u srcu klimatske krize, modna industrija ima mnogo toga za objasniti. Naravno, može biti lakše reći nego učiniti, živite na udaljenim područjima ili ste ograničeni novčano. Na TikToku, Zhou nudi praktične savete, statistike i ažuriranja o brzoj modi, a njen radostan stil je samo bonus.

  71a1bfb56467b2f0bdd6d7ffeff1cdc8

  @mostlyecomorgan

  Morgan Cook je kreatorka sadržaja u oblasti održivosti. Direktno govori o tome šta funkcioniše, a šta ne, i uvek pronalazi inventivne načine da smanji otpad. Lično, uživamo sam u njenom pristupu o održivoj nezi tela, uključujući DIY recepte.

  @yawin14

  Ovaj nalog je idealan za sve ljubitelje prirodne medicine. Ukoliko želite da prestanete da konzumirate lekove kako biste sebi pomogli oko nekih osnovnih zdravstvenih poteškoća, onda smo pronašli nalog za vas. Ljubitelji alternative ih obožavaju.

  8dfb24712bd566c2e1579b91950a0aec

  @eco_tok

  Ako niste toliko zainteresovani za praćenje jednog kreatora, ovaj nalog je sjajan jer praktično prikuplja sadržaj od mnoštva uticajnih osoba u oblasti životne sredine. Videozapisi su intersekcionalni, reaguju na novi ciklus, edukativni su i obuhvataju širok spektar tema, od toga kako uzgajati pečurke do recepata za veganski sladoled.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: