Ovo su dejting TRENDOVI koje ostavljamo u godini IZA NAS

05.01.2024.
RECOMMENDED

Sa novim generacijama dolazi do promena u dejting kulturi, a u 2023. godini upoznali smo se sa mnogo novih dejting pojmova. Najveći pokretač bio je TikTok, a mnoge fraze su direktno upozoravale na osvešćivanje toksičnih crta kod partnera. Koji su to trendovi ostali najupečatljiviji?

GHOSTLIGHTING

Ghostlighting je kombinacija „gaslightinga“ i „ghostinga“ gde partner odjednom nestane iz vašeg života, zatim se naglo vrati, a kada ga suočite sa time što je uradio poriče da je to uopšte problem. Kod ghostinga, partner prekida svu komunikaciju i to je kraj. Ali kada je ghostlighting u pitanju, nagli prekid komunikacije je samo prva faza manipulacije.

BEIGE FLAGS

O ovom simpatičnom pojmu se puno pričalo na TikToku, a on podrazumeva neke krajnje neobične navike kod vašeg partnera zbog kojih ćete zastati na minutu, razmisliti o čemu se radi i onda nastaviti, prihvatajući ovu čudnu stranu vaše bolje polovine. Bež zastavice su ona zlatna sredina između zelenih i crvenih zastavica: ne radi se o kvalitetima partnera ni o njegovim manama.

DELUSIONSHIP

Gotovo svako je prošao kroz takozvani delusionship. Ipak, postoji razlika između delusionshipa i zaljubljenosti, jer kada fantazija počinje da utiče na našu sposobnost povezivanja sa osobom u koju se zaljubljujemo, tada govorimo o delusionship. Ovde treba pripaziti jer ova vrsta odnosa može postati toksičan onda kada se počnu brisati granice između fantazije i stvarnosti.

c62ef4f0d2e0bc455798a5109c96ea38

ILUZIJA OPCIJA

Da li vam se desilo da kada stupite u vezu počnete da razmišljate o tome da li propuštate nešto drugo, nešto bolje? Da li je ovo dovoljno? Iluzija opcija je prividno postojanje boljih opcija. Ovaj trend je problematičan jer pored sebe možemo da imamo divnog partnera i da odbacimo zdravu, srećnu vezu zato što smo upali u iluziju da uvek možemo da pronađemo bolje.

TIHI PREKID

Tihi prekid je kada se osoba postepeno distancira od partnera bez jasnog raskida. Osoba suptilno odbacuje partnera, nadajući se da će sami osvestiti problem i, u najboljem slučaju, svojevoljno prekinuti vezu.

STACK DATING

Stack dating podrazumeva metodu dejtinga kada mladi zakazuju susreta između ostalih aktivnosti u danu. Neki pripadnici generacije Z ubrzava proces dejtinga tako što idu na više kratkih dejtova za redom, koji ne remete njihov svakodnevni raspored. I slažemo se, ovakvo ležerno viđenje smanjuje količinu pritiska koji se stvara oko dejtinga.

Saznaj više:
Povezani članci: