Pretraga

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara

Tekst: BURO.

Foto: Stefan Burmazević

Znate da smo vam najavili početak Dana Hvara u restoranu Sky Lounge hotela Hilton u Beogradu? I da, odmah je bilo jasno da ćemo sami otići i to čim akcija počne, jer BURO. tim čine obožavaoci mora, ukusa Jadrana i mirisa lavande. U niskom letu čekali smo da šef restorana Štajun Hrvoje Tomičić okači svoju kecelju i počne sa magijom u kuhinji restorana u Beogradu. Želeli smo da ovaj poseban trenutak podelimo sa BURO. prijateljima i saradnicima i odlučili smo se da ih obradujemo „ručkom bez kraja“ tokom kog smo isprobali listu klasika sa Hrvojevog spiska.

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 1)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 2)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 3)

Kako se svet zaveri kada su u pitanju dobre stvari, tako je u Beogradu osvanuo predivan sunčan dan, kao stvoren za uživanje na rooftop terasi restorana Sky Lounge sa koje se pruža panoramski pogled na ceo grad. Dekoracija je bila u minimalnom stilu inspirisana prirodom sa namerom, kako bi poslužena jela dobila svu pažnju i kako bismo svi mogli da se posvetimo nijansama u ukusima koji su se preklapali nežno i precizno baš u kakvoj muzičkoj simfoniji.

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 4)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 5)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 6)

U velikoj korpi na stolu stajala je lavanda koja nas je u sekundi izmestila na naše omiljeno hrvatsko ostrvo, i od predjela krenulo je naše gastronomsko putovanje. Sunce koje je blještalo bila je jasna asocijacija na sunčani Hvar, i skoro da nam se zaljuljalo kao da smo drvenim brodićem krenuli ka susednim Paklenskim otocima. U realnost nas je vratio Hrvojev glas koji je gostima poželeo dobrodošlicu i predstavio listu jadranskih specijaliteta koje je on u spremio u saradnji sa svojim timom, ali i timom šefa restorana Sky Lounge Nikole Jekića.

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 7)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 8)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 9)

Kako se restoran nalazi na listi Michelin preporuka u Beogradu i znanje tog iskusnog tima savršeno se uklopilo uz recepture po kojima je Štajun prepoznatljiv (toliko da su se i Madonna i Michael Jordan upisali u listu gostiju). Zato naše raspoloženo društvo nije postavljalo previše pitanja i naše poverenje je nagrađeno čistim ukusima koji gađaju baš gde treba. Uživali smo u domaćim maslinama, školjkama, kozicama, friganim barbunima... Krenuli smo od pršute i domaće paštete, da bismo stigli do preukusnog zubatca pripremljenog u soli. Sve je bilo jasno kada je za stolom zavladala tišina izazvana uživanjem u ukusima, suncu i najavi da lepši dani definitivno stižu (uz mentalni podsetnik da je vreme za rezervisanje letovanja).

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 10)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 11)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 12)

Najtoplije vam preporučujemo da rezervišete svoje mesto, Dani Hvara u restoranu Sky Lounge hotela Hilton trajaće sve do 22. marta. Pored specijaliteta koji će biti glavne zvezde od nedelje, tim hotela Hilton je odlučio da sve začini bogatim muzičkim programom. Poseban šmek će dati nastup klape Castelnouvo, kao i Ane Bebić i drugih muzičara.

Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 13)
Morska rapsodija u centru Beograda: Počeli su dani Hvara (фото 14)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor