Pretraga

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima

Tekst: BURO.

Foto: Stefan Burmazević

Postoje oni važni datumi, ti neki dani kad nam je do slavlja, bilo čega - eto života kao takvog! Tada želimo da obučemo najbolju haljinu, popnemo se na one štikle za koje nam je potrebna dodatna koncentracija za koračanje, dodamo karmin jarke boje. Za takve trenutke nam je potrebna i scenografija koja ide uz takav svečani stajling, zamišljamo nešto old school, elegantno, svedeno i raskošno u isti mah. Osim što…što više ne moramo da zamišljamo. Od prošlog meseca u Beogradu se pojavio restoran kao stvoren za trenutke koje bismo voleli da obeležimo na malo posebniji način. Naime, u Galeriji Belgrade otvoren je Supreme Steak restoran čije smo otvaranje isčekivali i sada pošto smo ga posetili možemo samo da kažemo da je u potpunosti opravdao sva naša očekivanja.

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 1)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 2)

Nalazi se u prizemlju Galerije Belgrade, ali je zaklonjen drvenim panelima sa strane okrenute ka centru, tako da čim kročite u prostor gubite iz vida da ste u molu. Kada od prijemnog stola skrenete desno naletećete na dugački šank, iza koga su na polici obloženoj ogledalima naređane flaše finog pića. Tako da ovaj restoran može biti i sjajan izbor za časicu razgovora na šanku, dok smo udobno zavaljeni u stolice sa naslonima od španske trske (a super opcija može biti i da uzbudljivu priču posle obroka nastavite upravo tu).

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 3)

Ukoliko ste ljubitelj dizajna i neobičnih detalja, pre nego što se posvetite jelovniku, svakako ćete proučiti enterijer. Pre svega tu je dugačak zid obložen polukružnim glaziranim pločicama u nekoliko nijansi, pločice su tako postavljene da čine interesantan patern i predstalvljaju idealnu pozadinu za okrugle stolove sa uštirkanim belim stolnjacima.

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 4)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 5)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 6)

Kad krenete ka drugom ulazu, sa strane keja, stupićete u još jedan širi deo prostorije, gde su zidovi obloženi drvetom, a kao u čitavom restoranu pažnju plene svetlucavi lusteri koje su lokalne zanatlije sklapale od sitnih delova stakla i metala. Takođe, u ovom delu je prozor koji pruža direktan pogled u kuhinju tako da ako ste zainteresovani za kulinarske procese, možete držati kuvara na oku i pratiti nastajanje specijaliteta koji ste poručili.

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 7)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 8)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 9)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 10)
Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 11)

Kad osmotrite enterijer, na red dolazi i jelovnik koji je koncipiran po ukusu istinskih gastronoma, kako sam naziv kaže ovde je meso u glavnoj ulozi i na ovom mestu možete dobiti vrhunski pripremljen stejk, biftek, ili T-bone. No, odložite uživanje u glavnim jelima za kasnije, odeljak sa predjelima je vrlo bogat i ne bi ga trebalo zanemariti. Obavezno probajte Pita Suprise, radi se o jelu koje kombinuje Carpaccio biftek i tartuf krem i naravno nezaobilazni klasik Supreme Tatar biftek.

Iako je restoran u čiji će se jelovnik zaljubiti obožavaoci mesa, tu mogu uživati i ljubitelji morskih plodova, jer su zvezde jelovnika i Kokos gambori, Tatar Brancin, Losos Steak.

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 12)

Supreme Steak je ona vrsta restorana u kom se vreme usporava i prepuštanje čulima postaje jedina misija. Zalogaj po zalogaj ukusi se smenjuju, dodajte omiljeno vino kao pratioca i lako ćete stići do glavnog jela. Lagano i natenane neka vam to budu odrednice, ovaj restoran može biti izbor i za ručak na brzaka, ali potrudite se da odvojite vreme i uživate u ukusima na najbolji mogući način kako biste osetili sve prelaze u aromama.

Pronašli smo restoran kao stvoren za romantične susrete i druženje sa prijateljima (фото 13)

Zašto to kažemo? Jer obavezno morate uštedeti dovoljno vremena i za dezerte, koji su pravi šećer za kraj, na primer, Supreme Čoko Parfe stiže u dubokoj činiji ispunjenoj lešnik kremom gde se savršeno spajaju ukusi, kao i hrskave i kremaste teksture. Naravno, super opcija da probate ove ukuse jeste i da ih ekskluzivno poručite putem CarGo Butler aplikacije gde vas trenutno čeka 50% popusta na ceo jelovnik što je sjajna šansa da probate što više specijaliteta. Ipak, preporučujemo vam i da i sami uživate u jednistvenom ambijentu koji ovaj restoran pruža.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor