Dan zaljubljenih samo što nije – evo šta možete kupiti u domaćim poslastičarnicama

  13.02.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/poslasticarnice_cover.jpg

  Ne bismo da dižemo paniku, ali sutra je taj čuveni Dan zaljubljenih, i ne, nećemo vas gurnuti u ludilo koje nalaže patetične izlive emocija, upravo suprotno. Danas navijamo da slojem šećera prelijete svoj život: ulupana belanca, usitnjen lešnik, krema od vanile, ma samo dajte! Imamo tu sreću da ove godine taj praznik pada na petak, pa je slatko uklizavanje sasvim fina opcija. Uz sijaset dobrih događaja u gradu ovog vikenda (nadamo se da se pročešljali našu listu preporuka) uklapa se nekoliko “grešnih zalogaja”, ali iz kategorije ručno pripremljeno, od najkvalitetnijih sastojaka i savršeno upakovano. Protrčali smo kroz najbolje beogradske poslastičarnice da vi ne biste morali i donosimo vam njihove predloge za “dan ljubavi”, a na vama je da odlučite o kakvoj se ljubavi tu radi. Ako nas pitate svi smo zaslužili malo samo-ljubavi i te ljupke zalogaje, da li su u pitanju makarons kolači, šu-šu, ili praline, manje je bitno… Mada mi biramo totalno sve!

  Fini

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581584166006909-1.gif

  Glasno navijamo za Fini malu slatku manufakturu, a oni se trude da svaki praznik isprate na svoj način. Ovaj Dan zaljubljenih dočekali su sa novim kutijama za pakovanje za koje je bio zadužen dizajn studio Metaklinika. U čvrste kutijice staje pet makaronsa, a poželećete da zadržite kutiju i pošto ih pojedete, jer se radi o čvrstom kartonu u nežno ružičastoj nijansi sa belim crticama i liričnim stihovima ispisanim u jednostavnom fontu. Savršeno da možda nastavi svoj život kao kutijica za prstenje, na primer? A Fini nose i bonus poene time što su ove nedelje svoje čuvene makaronse napravili u obliku srca, u roze boji naravno! Možda i jesmo pomalo romantični nekada, nemojte nikome da kažete.

  Mandarina

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581585465384626-1.gif

  Od poslastičarnice Mandarina uvek očekujemo mnogo za bitne datume i njihov tim, sa Krstom Radovićem na čelu, nikada ne razočara. Ozbiljno su spremni za dan ljubavi, klasike koje svi volimo su modifikovali u obliku, pakovanja imaju dodatke u vidu kolažnih srca sa citatima, praline variraju od nežnih pastelnih nijansi do crvene, a sve to u obliku srca. Jasno vam je, sve je ljupko, šarmantno i apsolutno romantično. Da li rizikujete sugar overdose? I u bukalnom i u prenesenom smislu. Ali bar u toku ovog dana nam je dozvoljeno da se prepustimo kompletno. Hakuna matata!

  Šuma

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581585466132807-1.gif

  Čokoladne bubice signature slatkiš poslastičarnice Šuma (čokoladna školjka punjena kremom) ovog Dana zaljubljenih stižu u novom ruhu. Bubice su sada zaljubljene! Punjene su puterom od lešnika, badema i kikirikija, sa filovima od maline, drenjine i borovnice. I beskrajno su ljupke. Pakuju se u posebne kutije sa devet pregrada, ili u manje kutije po dve. Sjajan podsetnik da su male stvari u životu one najlepše i najvažnije. 

  Mirkov

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/1581585465865048-1.gif

  Slažemo se da su šušu kolači iz naše omiljene zemunske poslastčarnice Gospođa Mirkov već odličan saltkiš sami za sebe, ali kada se njih osam poređa u jednu kutiju sa čokoladnim kapicima sa slovima koja zajedno tvore ispis “volim te” skroz se raspilavimo. Jer realno, ima li šta bolje kada vam kolač baziran na choux testu i punjen kremom do vrha kaže tako nešto? Pa teško. Kupite nekome na poklon, pa “ukradite” pola kolača (izborite se barem za samoglasnike).

  Saznaj više:
  Povezani članci: