Idealna vina za Dan zaljubljenih

  13.02.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/02/vinadanzaljubljenih-cover-update.gif

  Sutra proslavljamo dan ljubavi i vina. Ovo je idealna prilika da iznenadite voljenu osobu romantičnim pićem i večerom pod svećama. Ovoga puta, predlažemo vina različitih stilova koja će se savršeno upariti sa proslavom Dana zaljubljenih i Svetog Trifuna.

  Fresco Rose Kovačević

  Često povezujemo mehuriće sa proslavama važnih datuma i godišnjica, a ovaj rose penušavac iz fruškogorskog vinogorja će se idealno uklopiti uz uživanje sa vama dragom osobom. Pravljen od sorti grožđa Muscat Hamburg, Probus i Vranac, korišćenjem Prosecco metode sekundarne fermentacije u tanku, daje sveže vino sa notama crvenog voća i cvetnim aromama, na ukusu lepršavo sa prijatnom aromatikom i finim malim mehurićima. Uparite ga sa rolnicama sa lososom, ili uživajte u ovom vinu bez hrane, izbor je na vama.

  Pinot Blanc Zvonko Bogdan 2017.

  Svakako jedno od najboljih belih vina od sorte Pinot Blanc u našoj zemlji odležava u hrastovim burićima koji mu daju kompleksnost i punoću ukusa. Ovu perjanicu vinarije Zvonko Bogdan odlikuju arome vanile, zrele kruške i dinje, sa umerenim intenzitetom aroma. A najbolje će se pokazati ako ga budete ispijali ohlađenog na 10 stepeni celzijusa uz pastu sa četiri vrste sira ili cezar salatu.

  Smederevka Janko 2018.

  Logično je zaključiti da najbolja smederevka dolazi iz Smedereva, a vinarija Janko već dugi niz godina radi na reputaciji ove stare autohtone sorte koja postaje cenjena medju ljubiteljima vina. Smedervka daje lagana vina, interesantne i umerene aromatike u kojoj se meša belo voće sa citrusnim notama, a na ukusu vibrantna kiselina osvežava nepce i predstavlja idealan par tradicionalnom domaćem predjelu sa pršutom, kajmakom i čvarcima, a čini čuda i sa piletinom u veloute sosu sa kus kusom.

  Kameničanka Jelić 2013.

  Kameničanka predstavlja staro ime za prokupac u Pocersko-valjevskom rejonu, našu najvažniju autohtonu sortu. Vinarija Jelić dugo postoji na našem tržištu i u ponudi ima prokupac koji je autentičan po tome što se na tržištu nalazi na svom vrhuncu konzumacije što je retkost za domaća crvena vina. Berba 2003. je poznata kao vrlo dobra na našim prostorima, a dodatnu vrednost ovom vinu daje činjenica da je odležavalo u burićima od srpskog hrasta. Aroma crvenog voća i šljiva, uz tercijarne arome duvana i začinski karakter, učiniće da se ovo karakteristično crveno vino odlično upari sa svinjskim fileom u sosu od suvih šljiva.

  Grand Trianon Erdevik 2015.

  Uzdanica vinarije Erdevik, Grand Trianon je kupaža Cabernet Sauvignona, Syrah i Merlota. Reč je o vinu punog tela, slojevitog ukusa i srednjeg intenziteta tanina. Note crnog voća i bibera na nosu Grand Trianon duguje sorti Syrah koja igra važnu ulogu u blendu. Pošteno je reći da je sada u svojoj petoj godini ovo vino u potpunosti spremno za konzumaciju ali će se i dalje razvijati u boci. Uparite čašu Grand Trianona sa gulašom od bifteka i dobićete savršeno uparivanje.

  Saznaj više:
  Povezani članci: