Izdvojili smo najlepše Instagram naloge kuvara koji se bave zdravom hranom

30.05.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/ig-healthy-cover-update.gif

Ako još uvek verujete da je zdrava hrana, pogotovo ona zasnovana velikim delom na biljkama, dosadna – vreme je da se preispitate. Ovi Instagram nalozi će vam promeniti mišljenje, a iza njih stoje talentovani kuvari i poslastičari koji se specijalizuju za zdrave recepte koji su sve samo ne dosadni i, ponekad, toliko dekadentni da ni sami ne možemo da poverujemo da su dobri i za dušu i za telo. Nažalost, imaju više kalorija od salate ali i dalje nema potrebe da vas grize savest. Skrolujte, a zatim i isprobajte.

@rebelrecipes 

Od ultra-zdravih salata pa sve do dekadentnih poslastica – sajt Rebel Recipes ima ono što tražite. Iza njega stoji Niki Webster, veganski chef i autorka istoimene knjige recepata koja je na misiji da nam svima omili ishranu na bazi biljaka. Realno, gledajući kako je ona sprema, veoma smo u iskušenju – ovde nema ni traga sparušenoj salati ili onome što većina ljudi (pogrešno) izjednačava sa veganskm kuhinjom. 

@madeleine_shaw

„Uživajte u onom što vas čini srećnim i zdravim.“ jeste filosofija koju na svom sajtu i blogu zagovara wellness trener i nutricionista Madeleine Shaw. Nakon što je svoju adolescenciju provela ruku pod ruku sa nezdravim životnim navikama, Madeleine je uspešno okrenula novi list, a danas je inspiracija svima koji žele da urade isto. Iskreno, njeni recepti su toliko ukusni i dekadentni da je prosto teško poverovati da su toliko zdravi!

@choosingchia

Choosing Chia je blog posvećen preukusnim vegetarijanskim receptima, a iza njega stoji entuzijasta po imenu Jess. Nakon boravka u Indiji i izučavanja joge i prakse ajurvede, ona je odlučila da se posveti osmišljavanju jednostavnih zdravih recepata od svežih sastojaka koji su balans užurbanoj svakodnevici (uz po koji guilty pleasure, pride). Većinu recepata možete spremiti za svega tridesetak minuta – dodajte ih na svoju listu i zahavalite nam kasnije. 

@tookies

Ako su neki recepti vredni da ih prebacujete u Google Translate, onda su to oni sa potpisom Jennifer Hart-Smith. Iako je poreklom iz Australija Jennifer je svoje mesto pronašla u Parizu u kom živi i radi kao poslastičarka. Njena specijalnost jesu zdrave poslastice i balans prirodnih ukusnih sastojaka u kombinacijama koji su varijacija na temu najfinijih francuskih dezerta. Mi ne možemo da odvojimo oči ni sa njenog Instagram naloga ni sa bloga

@wholesomepatisserie

Samantha je svoju strast prema poslastičarstvu pretočila u uspešan blog i karijeru veoma rano. Ova dvadesetšestogodišnja Australijanka donosi nam neverovatne čokoladne poslastice, i dezerte bez glutena i od prirodnih sastojaka. Neki su takođe i bez mleka ali njen ceo koncept nije veganski (iako ima vegansku sekciju na blogu). Pronaćićete i po koji recept za svakodnevna jela koja svakako vredi probati. 

Saznaj više:
Povezani članci: