BURO. tried & tested: vikend u Crnoj Gori

13.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/cg_cover_update.jpg

Prikazali smo vam odlične hotele i genijalne kuće po Crnoj Gori, a onda smo poželeli da uradimo nešto drugačije, da krenemo jedan korak napred… Hajde da testiramo šta to sve Crnogorsko primorje može da ponudi i odluka je pala: čitav BURO. tim provešće nekoliko dana avgusta na sasvim posebnom poslovnom putovanju. Čitav tim?! Da, stvarno!

Pored kofera, spakovali smo laptopove, proučili mape i sklopili raspored. Plan je bio red sunca, red rozea, pa pauza za posao i onda novi krug. Iskreno, ova varijacija je mnogo bolja od klasične ideje radnog dana sa pauzom OD posla i definitivno ćemo nekada ponoviti ovaj koncept.  Šta je bila naša ideja? Da pronađemo gradić u Crnoj Gori koji je dovoljno miran kako bi bio naša baza, a zatim ćemo svakog dana istražiti neko drugo mesto. Izbor je pao na Bokakotorski zaliv i prelepo mestašce Dobrota koje je na najbolji način odgovorilo na sve naše potrebe.

— Casa Del Mare Pietra

Naš dom na moru bio je hotel iz Casa del Mare lanca, Pietra. Hotel je smešten u srcu Dobrote i ima osam luksuznih i drugačije uređenih soba (svaka je inspirisana različitim dragim kamenom), a sve gledaju direktno na more! Enterijer je uređen u kombinaciji neutralnih nijansi koje su tu da dodatno doprinesu odmoru, dok nenametljivi detalji u crvenoj i crnoj boji daju prostoru dašak etno i egzotičnog uređenja. Savršena kombinacija.

Ušuškana bašta između drveća maslina i palmi bila je naša jutarnja baza gde smo lagano sklapali planove „kuda ići danas“, doručak se služi u kombinaciji švedskog stola i à la carte menija, tako da nikom nije padalo na pamet da ujutru izađe iz hotelskog kruga. Uz ljubaznu i brzu uslugu, brzo je prolazilo i vreme koje je u rasporedu bilo odvojeno za rad (pa poslovno putovanje, lepo smo rekli). Okej, nije na odmet pomenuti da nam je tokom rada na raspolaganju bio i hotelski bazen sa kog takođe puca pogled na zaliv.

 

«Casa Del Mare Pietra je bila naš dom na moru»

 

«Baterije su nam se vratile na 100 posto, a duša na fabrička podešavanja»

 

«Red sunca, red rozea, pa pauza za posao i onda novi krug»

 

 

— Bocasa

Kada su plaže u pitanju, naša prva stanica bila je plaža hotela Casa del Mare Mediteraneo u Kamenarima – Bocasa. Ova plaža postoji od leta prošle godine i zapravo se radi o kombinaciji plažnog bara i restorana sa svim pratećim sadržajima. Ovde je matematika bila jasna, spojite krevet sa baldahinom, organski sladoled sa kokosom i čašu punu ružičastog šampanjca i vrlo brzo ćete zaboraviti na dosadnu svakodnevicu.

— Almara

Plaža Oblatno je dobro poznat klasik crnogorske obale, a plažni bar Almara je jedno od omiljenih mesta za provesti lenji dan kraj vode. Ova plaža ponosni je nosilac „plave zastave“, a može se pohvaliti i delom sa sitnim peskom. U poslednje vreme na ovom mestu se održavaju žurke u okviru Yacht Week koncepta, i ne, nismo odoleli da se ne pridružimo jednoj.

— Bokokotorski zaliv

Najbolji način da doživite u potpunosti magiju Bokakotorskog zaliva jeste da iznajmite brodić, mi smo isprobali turu pored Gospe od Škrpjela i Perasta, sve do čuvene Plave Špilje. Baterije su nam se vratile na 100 posto, a duša na fabrička podešavanja. Važno je samo da obezbedite raspoloženo društvo (imali!), dodate dobru playlistu (počnite da zapisujete), ogromnu krofnu na naduvavanje i da škljocate foto-aparatom do besmisla. Done&done.

Takođe, tako možete među prvima otkriti novi eksluzivni rezort na samom ulasku u zaliv, Portonovi je sa radom počeo ovog avgusta, a u sklopu naselja je i prelepa plaža i bar koji donose nenametljiv luksuz na kakav smo se navikli u mondenskim destinacijama širom sveta.

 

«Ako pođete našim stopama, takođe ćete sa vode videti i neke od novih hotela u izgradnji»

 

— Ribarsko selo

Iako do ovog mesta možete doći i drumom, ipak vam ne preporučujemo ludu vožnju kroz šumu, već ga jednostavno upišite kao jednu od stanica kad ste već na brodu. Ribarsko selo se nalazi na poluostrvu Luštica, između plaža Mirište i Žanjice. Pored kristalno čiste vode našu malu ekipu oduševila je činjenica da je tik uz restoran smeštena mala bašta, koja do umetnosti dovodi koncept „lokalnih namirnica“. Uz tek ulovljenu divlju ribu, to je kuhinja kakvu bismo voleli da imamo svakodnevno na raspolaganju.

— Porto Montenegro

Da li smo preskočili laganu šetnju po kompleksu Porto Montenegro? Nikako! Naš recept kombinovao je ukuse restorana Al Posto Giusto (sa posebnim naglaskom na domaću višnju) i Moritz Eis sladolede. Ukoliko se uskoro spremate put Crne Gore slobodno prepišite našu turu, ovaj omer sastojaka pokazao se kao savršen recept filovan sa dosta sunca, natopljen visokim faktorom za sunčanje, uz lagani povetarac i mnogo smeha kao začin.

Uživaćete!

 

Saznaj više:
Povezani članci: