Parílio: novi hotel na Parosu

27.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/paros_hotel_cover.jpg

Grčki pesnik i kandidat za Nobelovu nagradu George Seferis proglasio je Paros, sa njegovim peščanim plažama i šarmantnim seocima za najlepše ostrvo Grčke. Obožavamo Paros, ali ipak postoji još 6.000 ostrva u toj zemlji, pa ćemo ipak izbor za najlepše i dalje ostaviti otvorenim.

 

No, Paros je ozbiljno blizu vrha te liste, a tome doprinosi i najnovije pojačanje iz lanca Design Hotels – Parílio. Radi se o hotelu koji je inspirisan duhom tog ostrva. Arhitektura je u klasičnom stilu grčkih ostrva – niske smeštajne jedinice, naravno u svim nijansama bele boje.

 

Hotel se nalaži kod mesta Nausa i kombinuje savremeni grčki dizajn i komade najpopularnijih evropskih dizajnera današnjice (naravno da su tu neizbežne LRNCE prostirke).

 

Vlasnici, Kalia i Antonis Eliopoulos već u svom porfoliju imaju nekoliko hotela (kao što je Istoria na Santoriniju), a i ovog puta su se odlučili za saradnju sa atinskim birom Interior Design Laboratorium. Njihov zadatak je bio da stari hotel sa 55 soba, pretvore u luksuzan boutique hotel sa 33 smeštajne jedinice. I sjajno su odradili taj posao!

 

Iako su plaže i more na Parosu iz kategorije apsolutno božanstvene, zaista je lako polakomiti se i ostati na hotelskom bazenu. Središnji deo imanja na kom je bazen orijentisano je ka golim brdima, pa kako bi povezali prostor sa okolinom dizajneri su iskoristili prirodni kamen koji u nepravilnim formacijama „ulazi“ u sam bazen. Okolo su uredno raspoređene mekane ležaljke i suncobrani u krem boji, pri samom pogledu na tu scenu opuštaju vam se sva čula.

 

A da zadovoljite i čulo ukusa, tu je restoran u Mr. E, kojim rukovodi kuvar Alexandros Tsiotinis. U duhu koncepta novog nomadskog luksuza Alexandros se odlučio da se jelovnik vrti oko lokalne kuhinje Parosa, a za svoje remiksovane tradicionalne specijalitete koristi sveže namirnice.

 

Skoro da ćete poželeti da se ne mrdnete iz hotela, ali to obavezno učinite, jer Paros ima toliko toga da ponudi! Pre nego što bukirate, proučite naš vodič.

Saznaj više:
Povezani članci: