Pet rijada u Marakešu koji izgledaju genijalno (i neće vas oterati u dužničko ropstvo)

  02.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/maroko_cover.jpg

  Prilično smo sigurni da kad bismo vas ovog trenutka pitali koje egzotične destinacije čuvate na svom posebnom spisku u kolonama „obavezno otići“ i „hajmo ponovo tamo“ da bi veliki broj odgovora uključivao i Maroko. I sami klimamo glavom!

   

   

  Ne možemo da odlučimo šta nam se više sviđa u vezi sa ovom zemljom… Ljubitelji dizajna viču grafička igra u enterijeru, zaljubljenici u modu dodaju YSL muzej, avanturisti su spremni da istraže pustinju… Da ne započinjemo o Šefšauenu, nestvarnom plavom gradu. Nova kreativna klasa inspiraciju crpi baš iz ovih predela (setimo se priče o brendu LRNCE), Dior je tu prikazao cruise kolekciju (ako ste propustili – klik), a Instagram je preplavljen fotkama blogerki koje ponavljaju poze na bazenima.

   

  Ipak, ono što možemo da vidimo u online obilascima su obično raskošne palate, dvorišta ispunjena rastinjem i genijalni enterijeri. Da, sve to stoji, ali zapravo ne morate svoju ušteđevinu dovesti do umora zbog putovanja u Maroko. Obožavamo mesta kao što su La Mamounia, Mandarin Oriental i Selman. A da li ste znali da po nižim cenama možete dobiti slično iskustvo?

   

  Donosimo vam naš izbor rijada, gde možete noćiti po razumnijoj ceni. Vama ostaje samo da smisite: kad i s kim?

   

  RIAD BAB 54

  Charles i Véronique su vlasnici ovog rijada više od 15 godina. Charles je svoje detinjstvo i tinejdžerske godine proveo u Maroku, pre nego što se vratio u Francusku zbog školovanja. Godinama kasnije ovaj par je često vikende provodio u Maroku.. Kada su shvatili da to nije prolazni flert, već da su sudbinski povezani sa Marakešom, odvažili su se na kupovinu nekretnine. Prvobitno je bilo zamišljeno da je koriste kao vikendicu, a vremenom je pretvorena u hotel koji i dalje vode sami. Rijad ima šest soba i nalazi se na par minuta hoda od pijace začina Places des épices.

  Koliko košta: noćenje u dvokrevetnoj sobi je od 90 evra.

  RIAD 42

  Imanje Riad 42 se nalazi u srcu Marakeša, a novi život kući udahuli su Sarah i Grégoire, francusko-belgijski par. Sačuvali su originalne elemente, a njihova intervencija ogleda se u uređenju prostora, za koji su se opredilili da bude u minimalnom stilu. Paleta boja je neutralna, a detalji su tamnosive boje, uz nameštaj od drveta i ručno rađen tekstil. Čim kročite osetićete pravi spokoj. Rijad broji 5 soba, od čega su dva apartmana, a svakog jutra kuvar priprema doručak od svežih namirnica sa obližnjih pijaca.

  Koliko košta: noćenje u dvokrevetnoj sobi je od 85 evra.

  RIAD MENA&BEYOND

  Ovo je zanimljiv koncept za putovanja, jer se sastoji od dve odvojene lokacije u Maroku. Riad Mena se prostire na šesto kvadratnih metara, na sedam minuta šetnje od glavnog trga u Marakešu Jemaa el Fna. Prvobitno je ovo bio privatni dom, tako da je uređenje enterijera specifično. A 45 minuta vožnje dalje je drugi rijad, na selu ispod planina Atlas. I dok je Mena luksuzno, kreativno opremljeno mesto, dotle seosko imanje predstavlja njegovu kontratežu – radi se o jednostavnoj kući koja ima 20 metara dugačak prirodni bazen.

  Koliko košta: cene po noći idu od 245 evra.

  LE PETITE YASMINE

  Rijad Yasmine ste već sasvim sigurno videli i to nebrojeno puta! Čak i ako ste rekreativni korisnik Instagrama velike su šanse da vam je pred očima promakla fotka njihovog zelenog bazena. Le Petite Yasmine je mlađa sestra ovog rijada. Radi se o novootvorenom imanju koje je renovirano osam meseci, a stil uređenja je veoma sličan kao u prvobitnom. Poseduje manji bazen, i krovnu terasu.

  Koliko košta: iako ima tri spavaće sobe, kuća se iznajmljuje samo u celosti, a noćenje za šest osoba iznosi 500 evra.

  RIAD LES YEUX BLEUS

  Rijad je skoro renoviran, a tim zanatlija i umetnika iz Marakeša predvodio je enterijerista Willem Smit. Ideja je bila da se zadrži prepoznatljiv duh marokanske gostoljubivosti, uz mrvicu modernog stila. Zato je tu pop art paleta jarkih boja, a svaka od osam soba je drugačije uređena. Tu su i dva bazena, biblioteka, spa centar, hamam i rooftop terasa sa barom. Nalazi se u Bab Doukkala distriktu koji važi za jedan od najživopisnijih delova medine.

  Koliko košta: noćenje za dve osobe je od 170 evra.

  Saznaj više:
  Povezani članci: