Pretraga

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima

Tekst: BURO.


Postoje dva tipa ljudi, oni koji jedva čekaju januar kako bi napokon uživali na suncu sve uz bar dva metra snega (idealno u igluu) i oni koji tužno šmrckaju posle Nove godine i skroluju ponude za tople destinacije. Ako pripadate drugoj grupi ovo je tekst za vas, preporučujemo vam osam sjajnih destinacija na kojima zima praktično ne postoji. Bilo da želite da se sunčate, ili da uživate u blagim temperaturama, na ovim mestima nećete videti ni “s” od snega.

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 1)

Sejšeli

Prosečna zimska temperatura: između 24 i maksimalnih 30 stepeni

 

Sejšeli je jedna od onih magičnih reči koje čim čujemo pred očima nam zasija sunce i kao da već čujemo šum talasa. Sejšelski arhipelag ima više od sto ostrva, koja su poznata po plažama sa belim peskom, tamo su nastanjene retke ptice i džinovske kornjače. Ukratko, ova tačka u Indijskom okeanu je dosta blizu vizije kako zamišljamo raj. Aerodrom se nalazi na ostrvu Mahe, a odličan izbor za boravak je i ostrvo Praslin.

Gde odsesti: Maia Luxury Resort & Spa je rizort ušuškan u zelenilu i uređen u tradicionalnom stilu.

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 2)

Namibija

Prosečna zimska temperatura: između 15 i 20 stepeni

 

Ako vaša ideja odmora ne uključuje ležanje na suncu, već aktivan odmor i safari, Namibija je zemlja za vas. Poslednjih godina sve je veće interesovanje, što je inspirisalo mnoge avio kompanije da povećaju broj letova ka glavnom gradu Vindhuku. Tamo možete iznajmiti džip i uputiti se u pustinju Namib i nacionalni park Namib-Naukluft koji je udaljen oko 300 kilometara.

Gde odsesti: Sossusvlei Desert Lodge je luskuzni kamp smešten usred peščanih dina, sastoji se iz glavne zgrade i 10 odvojenih vila sa staklenim zidovima.

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 3)

Fidži

Prosečna zimska temperatura: varira između 22 i 30 stepeni

 

Od 332 vulkanaska ostrva Fidžija samo 110 su naseljeni. Raznolikost biljnog, životinjskog i podvodnog sveta je tolika da ćete ostati rastrzani između želje da se izležavate na plažama, ili da svaki dan istražujete čega tu sve ima. Svakako ako se zateknete na Fidžiju nemojte propustiti da istražite bogat podvodni svet i obavezno posetite baštu Garden of the Sleeping Giant gde možete videti više od dve hiljade vrsta orhideja.

Gde odsesti: Hoteli iz lanxca Six Senses uvek obećavaju vrhunsko uživanje i opuštanje, pa ni ovaj nije izuzetak. Vile u sklopu imaju oko 100 kvadrata, privatne bazene i pogled na okean. Savršenstvo!

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 4)

Mauricijus

Prosečna zimska temperatura: između 22 i 28 stepeni

 

Instagram i Pinterest “podgrejali” su interesovanje za ovu predivnu destinaciju u Indijskom okeanu, pre svega zahvaljujući fotografijama “podvodnog vodopada”. Radi se o optičkoj varci, gde zapravo pesak izaziva utisak kao da je jedan deo vode nešto svetlije nijanse. Pesak se prilikom odbijanja talasa o kopno raspršuje i sliva poput vodopada, dok se talasi povlače.

Gde odsesti: Hotel Salt of Palmar je predivno elegantno mesto gde vladaju jarke boje, koje se savršeno slažu uz tirkiznu vodu okeana.

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 5)

Bahami

Prosečna zimska temperatura: maksimum se vrti oko idealnih 25 stepeni

 

Da se zaista radi o destinaciji iz snova dokazuje činjenica da Bahami imaju oko 320 sunčanih dana godišnje. Možda je vreme za selidbu? No, dok ne stignemo do toga, odmor na Bahamskim ostrvima je možda baš ono što nam treba, budući da ovaj deo sveta nezvanično nosi nadimak “ostrva večnog juna”. Veća preporuka nije potrebna.

Gde odsesti: The Other Side hotel komotno može proći kao parče raja!

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 6)

Malezija

Prosečna zimska temperatura: varira između 26 i 31 stepen

 

Ostrvo Penang u Maleziji je zanimljiv izbor ako ste u potrazi za novim destinacijama, u glavnom gradu Džordžtaunu vas čekaju nizovu pastelno ofarbanih kućica koje su savršene za Instagram. Najvažniji i najatraktivniji delovi su Kineska četvrt i kolonijalni distrikt, koji je pod zaštitom Unesca od 2008. godine. Plus je poznat kao mesto gde postoji odlična street food scena.

Gde odsesti: Eastern & Oriental Hotel je u tradicionalnom stilu, a deo građevine sačuvan je iz 1885. godine, dok je drugi deo otvoren 2013. godine i u njemu je savršeno ukombinovan kolonijalni stil uz savremeni dizajn.

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 7)

Belize

Prosečna zimska temperatura: maksimum dostiže 28 stepeni

 

Vreme je da otkrijete Belize, skriveni biser Centralne Amerike koji se delimično nalazi na teritoriji Kariba. Ova mala država svoju nezavisnot je proglasila 1981. godine, a u poslednjoj dekadi više su se posvetili razvijanju turizma. Upravo tamo se nalazi drugi na svetu po veličini koralni greben, a očekuje nas nekoliko otvaranja hotela iz bitnih svetskih lanaca. Tako je za ovu godinu najavljen hotel Alaia Belize - iz Marriott International Autograph Collection lanca, a velika zgrada biće smeštena tik uz plažu.

Gde odsesti: Cayo Espanto je ugostiteljski kompleks koji se sastoji od sedam privatnih kuća smeštenih na samoj obali. Neke od njih su doslovno smeštene iznad vode, dok ostale imaju privatni drveni mol sa ležaljkama.

 

8 svetskih destinacija gde ne postoji zima (фото 8)

Havaji

Prosečna zimska temperatura: maksimalno bude ugodnih 27 stepeni

 

Oahu je jedno od najposećenijih ostrava na Havajima, da, čuveni Honolulu je upravo tamo, kao i Waikiki plaža, dok severna strana ostrva privlači surfere. U poslednje vreme buja hotelska scena, stalno se otvaraju novi, a nekoliko je i renovirano. Halepuna Waikiki by Halekulani i Renew su mesta koja su dobila novi život.

Gde odsesti: Sjajan izbor je i hotel White Sands Hotel koji je otvoren tokom pedesetih godina, a nedavno je ponovo otvoren, a iza renoviranja stoji ekipa koja voi Surfjack Hotel & Swim Club.

 

Ostavite komentar