Pretraga

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj

Tekst: BURO.

Obožavamo brza rešenja i destinacije do kojih nas deli svega par sati vožnje kada nas uzdrma želja da negde pobegnemo za vikend. Mali seoski hoteli po Evropi i odmor u prirodi zvuče kao još bolja ideja, iako zahtevaju nešto detaljnije planiranje. Usuđujemo se da odemo još korak dalje, te na naše liste upisujemo i odsedanje u zamkovima. Jug Francuske, hladno belo vino, lagani zalogaji i guštanje života u najsporijoj brzini. Ako ste i vi spremni da doživite svoju bajku, bukirajte smeštaj u nekom od ovih zamkova.

Swan

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 1)

The Château du Swan je porodična kuća na jugozapadu Francuske i rečju, vaša prečica do raja. Zamak je renoviran i raspolaže spoljašnjim bazenom, besprekorno opremljenim sobama i raskošnim salonima. Dodatni bonus? Nalazi se u srcu vinograda. Mi smo se uputili na Airbnb.

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 2)

Saint Georges

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 3)

Prvobitno izgrađen za poznatog parfemdžiju u 19. veku, zamak je smešten u privatnom parku odakle se pruža panoramski pogled na Kan i srednjovekovni grad Gras. Nazvan "Mali Versaj", zamak Saint-Georges ima sve što tražite od jedne luksuzne vile. I više od toga.

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 4)

Bouffémont

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 5)

Nadomak Pariza nalazi se Bouffémont zamak iz 19. veka, prepoznatljiv po fasadi od crvene cigle i unutrašnjim muralima koje je restaurirala umetnica Elisabeth Wela. Zaljubićete se!

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 6)

Ventoux

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 7)

Jedna reč će biti dovoljna: Provansa. Ako, pak, nije, dopišite još ovo: obnovljeni Ventoux zamak iz 18. veka prostire se na privatnom posedu od 7 hektara, a ova drevna i moderna vila je pretvorena u primorsko odmaralište sa bazenima, igralištima i heliodromom.

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 8)

Malescasse

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 9)

Kad kažemo Francuska, uvek mislimo i na vino, a zamak Malescasse je prepoznatljiv upravo po ovom božanskom piću. Autentičan i savremen, dvorac je opremljen vinskim podrumom i bazenom i nalazi se u blizini sela Lamarque. Gotovo da možemo da omirišemo ovu prostranu zelenu poljanu, a na nepcima osetimo slatko-kiseli ukus belog grožđa.

Doživite bajku u ovim zamkovima koje možete iznajmiti u Francuskoj (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor