Pretraga

Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji

Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji

Tekst: BURO.

Uklizavamo u poslednje dane ove 2020. godine koja nas je stvarno uhvatila nespremne. Ali, čovek ima neverovatnu sposobnost adaptacije pa tu smo gde smo i trudimo se da izvučemo najbolje iz trenutne situacije. Društveni život je na minimumu, proučavamo nove knjige, tražimo filmove i serije po meri, dok naši pasoši i snovi o putovanjima dremaju u kutku. No, postoji toliko prelepih planina u Srbiji gde se na čistom vazduhu možete odmoriti, izolovati i disati punim plućima. Na samo nekoliko sati vožnje od većih gradova smeštene su prave oaze. Na tim mestima lako se možete vratiti na fabrička podešavanja i zaista se uveriti da bolji dani slede. Ako na to dodate zimsko sunce koje možete da uhvatite, sneg i pogled koji puca na prostranstvo i ruka će sama krenuti da klikne „bukiraj“. Možemo samo da potvrdno klimnemo glavom i da vas bodrimo u toj misiji, odmor nam nikada nije bio potrebniji.

Kostovac Boutique Apartments

Kopaonik

Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 1)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 2)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 3)

Omiljena srpska planina, ogromni stakleni prozori i pogled na padine prekrivene snegom... Iskreno, baš ovako zamišljamo zimsku idilu! Kostovac Boutique Apartments smeštaj se nalazi na Kopaoniku, na oko 5 minuta vožnje od nacionalnog parka i žičare „Sunčana dolina“. Smešten je na početku popularnog turističkog naselja, nasuprot hotela Mujen lux, sa privatnim parkingom i ostavom za skije. Enterijer je uređen u svedenom stilu, kako bi fantastičan pogled ovde došao u prvi plan. Iako minimalistički sređen, apartman odiše toplotom i ugodnom atmosferom, budući da je drvo materijal koji apsolutno dominira. Prostor je namenjen boravku do četiri osobe, a ukoliko želite da uživate u privatnosti, tu je i mala funkcionalno opremljena kuhinja pa vam zaista neće ništa nedostajati. Čak i da ste ovih dana zatrpani poslom tu je WiFi signal koji će učiniti mogućim rad sa laptopa iz fotelje dok posmatrate šumicu četinara pokrivenih prvim snegom. Čak i ako niste skijaš, od odmora ovde možete očekivati mir, tišinu i toplotu što je nekako nešto što nam svima nedostaje ovih dana.

Vila Miletić

Despotovac

Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 4)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 5)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 6)

Ako je vaša ideja odmora kućica u obliku slova A smeštena u šumi, onda je ovo pravi izbor za vas. Kuća za odmor vila Miletić nalazi se u blizini Resavske pećine i nudi vam šansu za ozbiljan diskonekt. Jednostavan enterijer obezbediće udobnost, dok šarm leži u velikim staklenim prozorima u kojima je praktično čitav prednji deo kuće. Tu je i retro peć koja će zagrejati prostor, možete se odmarati i tako što ćete posmatrati plamen i slušati drva kako pucketaju. Ideja je da otprilike ne radite ništa, osim prepuštanja zvucima prirode. Misija koja deluje teško, ali ko uspe u tome biće višestruko nagrađen.

Planinska kuća Zaliv

Tara

Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 7)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 8)
Izolacija na planini nikada nije zvučala kao bolja ideja. Iznajmite ove kuće u Srbiji (фото 9)

Ova kućica ima spektakularan pogled! Ako izađete na terasu kao na dlanu videćete obale Zaovljanskog jezera. Kada sneg napada sve postaje još lepše i čarobnije. Kuća ima 115 kvadratnih metara, od čega su u prizemju dnevna soba i kuhinja sa trpezarijom, dok su na spratu smeštene čak četiri spavaće sobe, što znači da ovde istovremeno može da boravi 10 osoba. Idealno za društvo! Sjajno je to što je drvena kuća sagrađena tako da su svi zidovi u velikim prozorima što je čini svetlom i prozračnom, a gostima omogućava da u svakom momentu mogu da uživaju u okolnoj prirodi koja zaista očarava. Ovde možete pešačiti, planinariti ili voziti bicikl po prirodi. Naravno, možete upražnjavati i ekstremni sport suočavanja sa svojim mislima željama i ciljevima za 2021. godinu, po volji.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor