Pretraga

Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima

Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima

Tekst: BURO.

Teško je ne posetiti Pariz, a bar ne čuti za restoran Lapérouse jer to čuveno mesto postoji 250 godina. Radi se o pariskom hot spot-u, ovaj restoran obožavaju poznate ličnosti i njihov spisak gostiju više liči na „svako ko je neko u gradu“ listu, između ostalih na njemu su: Victor Hugo, Émile Zola, Marcel Proust, Kate Moss i George Clooney. Sada restoran je dobio svoju „mlađu sestru“ - Café Lapérouse. 

Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 1)
Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 2)

Iza novog projekta stoji Benjamin Patou iz francuske ugostiteljske grupe MOMA, u okviru koje već posluje nekoliko vrlo uspešnih restorana u Parizu kao što su Manko, Andia i NOTO. Benjamin je došao na ideju da spin-off restorana Lapérouse otvori u okviru novog hotela Hôtel de la Marine. Na toj misiji radio je uz Antoinea Arnaulta iz grupe LVMH, a zatim su pozvali Cordéliu de Castellane art direktorku brendova Dior Maison i Baby Dior da se uključi u priču i dizajnira enterijer.

Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 3)
Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 4)
Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 5)

Zajedničkim snagama uspeli su da stvore novu super šik lokaciju u Parizu. U kafeu preovladava luksuzan dekor koji kombinuje morsku temu i art deco i začudo to dobro funkcioniše. Cordélia je inspiraciju pronašla u putovanjima na koje je mornar La Pérouse išao, odnosno njegove ekspedicije od Havaja do Japana. Café Lapérouse ima dve sale za ručavanje i dve terase i svaki deo predstavlja asocijaciju na morska putovanja. Drvo asocira na brod, nameštaj od pruća podseća na egzotične destinacije, plave nijanse su tu kao omaž plavetnilu okeana. Naravno, u prostoru postoji gomila Dior Maison detalja: od svećnjaka, do korpi. Na zidovima su floralne tapete na kojima su oslikani cvetovi kakvi rastu na ostrvima u Tihom okeanu, dizajn je osmisila sama Cordélia, a sve je izvedeno u specijalnom luksuznom tekstilu.U prostoru sa tako visokim plafonima obično je dosta teško kreirati toplu i ušuškanu atmosferu, ali ona je pronašla savršeno rešenje, plafon je prekrila teget i prugastim materijalom, kako bi kod gostiju probudila osećaj da su na vodi.

Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 6)
Lapérouse čuveni pariski restoran sada je dobio mlađu verziju - posetite među prvima (фото 7)

Pored restorana ovog meseca će biti otvoreni vinski podrum i bar sa delicijama, čokoladom i sladoledom. Ono što je najbolje od svega jeste da će se koncept širiti, već je najavljena druga lokacija u SanTropeu, a priča se da vlasnici već traže lokale u Londonu, Singapuru, Majamiju i Njujorku. Ali dok se to ne desi, obavezno posetite kafe u Parizu, ako vas put nanese.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor