Pretraga

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka

Tekst: BURO.

Nadamo se da ste ovaj kišni vikend iskoristili da svoje baterije napunite do vrha. Ako ste samo spavali, pa čitali, pa gledali seriju, a zatim dremali, čestitamo! Često se dovoljno ne slavi pravi, istinski odmor, onaj u kome ne mislite na ponedeljak (ne brinite, on će svakako stići) i tokom koga zaista uspete da povratite izgubljenu energiju. Pričali smo u par navrata koliko je bitno izabrati dobar dušek kao preduslov zdravog sna. To može da bude jedna dobra odluka u prvoj polovini ove godine, da napokon sebi priuštite dušek kakav zaslužujete. Ako vam je potreban test drive, možda nije loša ideja da proučite ponudu hotela, jer upravo su oni kupci najboljih dušeka na tržištu, pa nije slučajno da se baš na odmoru naspavate kao čovek. Neke komapanije koje se bave proizvodnjom madraca su otišle i korak dalje, umesto da čekaju da neki od ugostiteljskih lanaca otkupi njihove proizvode oni su odlučili da otvore male hotele u kojima svi njihovi gosti dobijaju vrhunsko iskustvo spavanja. U ovom deljenju otkrivamo vam o kojim se to hotelima radi, ako vas put nanese u njihovom smeru, bukirajte i isprobajte dušeke kojima se oni toliko ponose.

Hästens Sleep Spa

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 1)

Krajem prošle godine čuveni švedski proizvođač dušeka, kompanija Hästens najavila je otvaranje hotela posvećenog spavanju. Radi se o hotelu koji broji samo 15 soba u portugalskom gradu Koimbra (nalazi se između Lisabona i Porta) i ideja je da gosti dođu da tu provedu noć-dve u aposlutnom miru. Kako oni kažu, to nije mesto gde biste voleli da povedete familiju i decu. Čim se gosti prijave, dobijaju meni sa jastucima iz kog biraju onaj na kome će spavati. Pored toga postoji aplikacija Restore koju je Hästens posebno razvio kao alat koji može pomooći u pripremi za spavanje, kao i in house doktor koji je specijalizovan za zdrav san. Odlučili su se da u sobama bude soft dušek koji opisuju kao oblak za spavanje. I ostale prostorije su uređene u mirnim tonovima plave boje koja poziva na opuštanje. Ovo je tek prvi hotel „za spavanje“, kako su najavili slede nova otvaranja širom Evrope.

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 2)

COCO-MAT

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 3)

Coco-Mat je grčka kompanija koja se bavi izradom dušeka od 1989. godine, njihova ideja je bila da svim svojim kupcima ponude iskustvo mirnog sna. Danas, to je velika kompanija koja posluje na globalnom nivou, sa prodavnicama u 17 država. Coco-Mat je pionir u proizvodnji inovativnih, ergonomskih dušeka koji su izrađeni od potpuno prirodnih materijala. No, to nije sve, pored razvijanja svog osnovnog biznisa vlasnici su odlučili da se oprobaju i u svetu ugostiteljstva. S obzirom da imaju 4 hotela u Atini, kao i eko smeštaj na Serifosu, jasno je da su vrlo uspešni u svojoj misiji obezbeđivanja blaženog sna.

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 4)

Parachute

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 5)

Neke od kompanija koje se bave izradom dušeka i spavaće opreme imaju vrlo dugačku tradiciju, pa kako se onda istaći ako tek ulazite u biznis? Američka kompanija Parachute osnovana je 2014. godine, a kako bi upoznali širu javnost i potencijalne kupce sa svojim asortimanom 2 godine kasnije otvorili su mini hotel u Los Anđelesu. Zapravo radilo se o super uređenom stanu od 220 kvadrata sa jednom spavaćom sobom. Svi zainteresovani mogli su da iznajme ovaj prostor po ceni od 600 dolara za noć, a osim toga prostor je služio i kao svojevrsni showroom i studio za slikanje proizvoda, jer osim dušeka Parachute nudi i posteljinu, peškire, kao i dekorativne predmete.

Ovi hoteli garantuju da ćete se tu naspavati - iza svakog od njih stoji kompanija koja se bavi izradom dušeka (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor