Povezano
Entuzijasta ste u kuhinji? Ove knjige će vas inspirisati da naučite sve što je potrebno da biste postali vrhunski at-home kuvar.
Salt Fat Acid Heat
Pun divnih ilustracija koje potpisuje umetnica Wendy MacNaughton, uz recepte od kuvarice i autorke Samin Nosrat i sa više od milion prodatih primeraka, Salt Fat Acid Heat pokriva sve što je potrebno da znate o soli, masti, kiselini i toploti kako biste savladali osnove kuvanja.
Cravings
Sports Illustrated manekenka je i iskusna kuvarica, što dokazuje i njen prvi kuvar Cravings. Ovo je kuvar za one koje zaista vole hrane (i ne razmišljaju o kalorijama), inspirisan američkom comfort hranom i tradicionalnim tajlandskim obrocima.
Veg-table
Ukoliko ste ljubitelj povrća, Nik Sharma vas u ovom kuvaru sprovodi kroz 50 priča o povrću, sa informacijom o njihovom poreklu i jedinstvenim karakteristikama. Od paste sa brokoli miso sosem do hrskavog lososa sa zelenim karijem sa spanaća, Veg-table će vas inspirisati da se u potpunosti posvetite kuvanju sa povrćem.
Ottolenghi Simple: A Cookbook
Od kultnog kuvara Yotama Ottolenghija nastala je knjiga sa preko 100 recepata inspirisani hranom sa Bliskog istoka koji mogu da se napravi sa manje od 10 sastojaka i za manje od 30 minuta. Ovo je početni kuvar za svakoga ko prati Ottolenghijevu karijeru u gastronomskoj industriji.
Essentials of Classic Italian Cooking
Poznata kao kraljica italijanske kuhinje, Marcella Hazan stoji iza ove kulinarske biblije. Knjiga je pogodna za početnike i za iskusne kuvare i predstavlja pažljivo probranu kolekciju tradicionalnih italijanskih obroka, onih kakvih možete da probate samo u Italiji.
How To Eat a Peach
Za razliku od ostalih kuvara na ovom spisku, How To Eat a Peach je fokusiran na stvaranju menija i ugošćavanju prijatelja za druženje uz homemade večeru. Ovo je mnogo više od knjige sa receptima, već je kuvar posvćen hedonizmu i prijateljstvu.