333 METODA će rešiti sve vaše modne nedoumice, evo kako

09.03.2024.
RECOMMENDED

Sastavljanje promišljenog kapsulnog garderobera nije ništa novo, bez obzira na to da li je razlog održivost ili želja da konačno uokvirite svoj lični stil, manja količina garderobe je filozofija sa kojom se možemo složiti.

Ali realnost jeste da ponavljanje istih odevnih kombinacija iz dana u dan može da izazove osećaj, pa… dosade. Samo određeni broj puta možeš da spojiš omiljene farmerke sa belom košuljom i patikama pre nego što ti dosadi i upustiš se u potragu za sledećom impulsivnom kupovinom.

Zato se upoznajte sa 333 metodom, koncept koji je osmislila TikTok kreatorka Rachel Spencer (@rachspeed).

Šta je 333 metoda?

Izazov jeste da izaberete devet komada iz svog garderobera (konkretno – tri majice, tri donjih dela i tri para cipela) i kreirate što više različitih stajlinga, samo sa ovim komadima.

Njeni snimci na ovu temu su postali viralni, dok su mnogi pratioci tražili još sličnih video sa primerima različitih kombinacija i stilova. Možda mislite da sa devet komada ne možete da stvorite stajlinge za više od nedelju dana, ali rezultati su zaista impresivni. U jednom klipu, Spencer uspeva da osmisli čak 19 različitih kombinacija sa samo devet komada.

Svi smo skloni tome da kupujemo nove stvari kako bismo osvežili naš garderober, sve u nadi da ćemo se inspirisati za stilske rotacije i otkriti šta zaista volimo, ali 333 metoda nudi alternativu. „Što se više upuštate u ovo, tako ćete početi da otkrivate kakav je zapravo vaš lični stil i šta volite da nosite“, objasnila je Spencer.

Pojednostavite svoj garderober

Ključ je da eksperimentišete sa komadima koje ste kupili, 333 metoda ne samo da vas ohrabruje da kombinujete stvari koje inače ne biste, već i da preispitate način na koji zapravo stilizujete svaki komad. Na primer, košulja može da se nosi zakopčana ili otvorena, ali može biti nošena i preko ramena ili okrenuta unazad.

Spenser takođe prikazuje neočekivane komade koji dokazuju da kapsulni garderober ne mora da bude dosadan ili restriktivan. Jedan takav primer su pantalone sa leopard printom, koje savršeno funkcionišu uz smeđu paletu boja. Još neki primeri mogu biti grafička majica, kardigan sa printom ili upadljive cipele (na primer, crvene baletanke).

Ipak, možda najbolji način da isprobate 333 metodu je kada se pakujete za put. Na taj način sigurno nećete pretrpati kofer, ali ćete imati dovoljno kombinacija za nedelju dana (i duže).

Ako ste zakoračili u 2024. godinu i odjednom više nemate inspiraciju kako da se obučete, izdvojite devet komada i poigrajte se dok ne pronađete nove i jedinstvene odevne kombinacije.

Saznaj više:
Povezani članci: