Girl Crush: Amelia Gray

07.05.2024.
RECOMMENDED

Iako postoji američka spisateljica sa istim imenom, dvadesettrogodišnja Amelia Gray sa prezimenom Hamlin mnogo je poznatija od svoje imenjakinje – kao TV persona, celebrity influenserka i model. Ćerka poznatih glumaca, Lise Rinne (poznata i kao rijaliti zvezda iz The Real Housewives of Beverly Hills) i Harryja Hamlina, koji je pre više od 4 decenije ostvario ulogu u poznatom filmu Clash of the Titans u kojem je glumio sa Bondovom devojkom Ursulom Andress (i sa njom nešto kasnije dobio sina, glumca Dimitrija Alexandera), na modnoj pisti debitovala je sa 18, noseći reviju brenda Dennis Basso.

amelia gray

Nakon modnog debija pre 5 godina, naša ovonedeljna Girl Crush Amelia Gray krasila je naslovnice japanskog Voguea i francuskog Harper’s BAZAAR-a, pojavljivala se u reklamnim kampanjama brendova Vivienne Westwood, Miu Miu, Courreges, H&M, Givenchy, Versace, kao i na Victoria’s Secret reviji „The Tour“. U 2023. nosila je 23 modne revije, a onda punom parom nastavila modni angažman u 2024, noseći Chanel, Max Mara, Diesel, Balenciaga i druge.

Amelia Gray nije samo model

Moda, glumački angažmani – u industriji je od malih nogu, ali i atraktivan lifestyle, doneli su joj priznanje na društvenim mrežama – trenutno je na instagramu prati 1, 6 miliona pratilaca.

Amelia ima i svoju modnu liniju, a zajedno sa roditeljima, i starijom sestrom, bavi se filantropskim radom. Velika je ljubiteljka životinja i borac za njihova prava. Kao role model mladim devojakama, svoj medijski uticaj koristi kako bi podigla svest o zaštiti životne sredine, ali i o brizi za mentalno zdravlje. Pasionarana je čitateljka, pa na njenom profilu neretko možete da dobijete književne preporuke.

Iako u budućnosti želi više da se angažuje kao glumica, trenutno joj prija modeling.

– Lično, ovo zanimanje me čini osećajnom, dok me istovremeno osnažuje. Volim saradnju koja se dešava tokom celog procesa predstavljanja ili snimanja kolekcije. Radimo sa majstorima toliko različitih zanata – od dizajnera, frizera, šminkera do drugih modela. Svaka osoba doprinosi tom celokupnom iskustvu, zajedno stvaramo umetnost. Neverovatan je osećaj kada dizajner odluči da vas uključi u svoju viziju, kada želi da baš vi predstavite njegovu odeću na svoj način. Takođe, modeling vam pruža mogućnost da putujete širom sveta i upoznajete divne ljude iz raznih sfera, otkrila je Amelia za francuski Vogue u poslednjem intervjuu.

Trenutno živi u Njujorku, gde se preselila iz Los Anđelesa u kojem je odrastala.

– Prošle godine sam se preselila u Njujork i nikad se nisam osvrnula. Ali, kako rastem i razvijam se, razmišljam o selidbi u London. Privlače me mesta sa kojima se sinhronizujem, energija, stil i nači na koji ljudi tamo izražavaju sebe. Imam osećaj da se trenutno veoma identifikujem sa londonskim street styleom, tako da – kad sledeći put budem odgovarala na pitanje gde živim, možda budem bila tamo, ispričala je u istom intervjuu, gde je otkrila da joj je omiljeni grad, zapravo, Pariz: „To je definitivno moj omiljeni grad! Prvi put sam otišla tamo sa 13 i nikada neću zaboraviti trenutak kad sam videla Ajfelov toranj. Počela sam da plačem!“

Ako vam se dopada njen stil, sigurno želite da znate po kom sistemu Amelia Gray bira šta će da obuče.

– Svoju odeću volim kao svoju decu i skoro svaka stvar koju posedujem za mene ima sentimentalnnu vrednost. Na primer, imam vintage kožnu jaknu koju sam slučajno pronašla u jednom neobičnom lokalu u Parizu – nakon što sam pojela burger u jednom lokalnom kafiću. Volim je ne samo zato što je savršena već i zato što je niko drugi nema! Svakodnevno, volim da se obučem u opuštene farmerke, cool patike, majicu i džemper.

Fotografije: instagram

Saznaj više:
Povezani članci: