Trench mantil: Kako da ga nosite kao Kendall Jenner, Emily Ratajkowski i Hailey Bieber

  15.05.2024.
  RECOMMENDED

  Taman pomislite da je došlo leto, kad padne kiša ili počne da duva intenzivan vetar ili Majka priroda odluči da snizi temperaturu na 20 stepeni, a vremenska prognoza je obećavala 26 stepeni… I šta onda radimo? Oblačimo trench mantil. Bezvremenski, elegantan i često vodootporan modni komad, rešava sve probleme kad je „šta se lako oblači i još lakše skida“ u pitanju. A ako mislite da su svi trench mantili isti, razmislite ponovo. U 2024. godini, ovi komadi dolaze u cropped i oversized varijantama, ali i u raznim nijansama (ne samo bež).

  Novi – stari trench

  Naravno da želimo da imamo novi trench svake godine, ali s obzirom na to koliko ih kratko nosimo, nema potrebe da svake sezone kupujemo novi. Opet, izbor je toliko veliki i divan da ne morate da se odlučujete isključivo za klasičan Burberry model. Prilagođene siluete i interesantni detalji, poput dvostrukog kompčanja i kaiševa u struku, favoriti su među modnim ikonama kao što su Kendall Jenner, Hailey Bieber i Emily Ratajkowski, a kako ih one nose pogledajte u nastavku. 

  kendall jenner trench coat
  Kendall Jenner
  emily ratajkowski trench coat
  Emily Ratajkowski
  hailey bieber webp

  Ako se i dalje osećate skeptično u vezi sa trench mantilom, pogledajte kolekcije luksuznih modnih kuća kao što su Burberry, naravno, zatim Dior, Bottega Veneta i Ferragamo tokom poslednjih godina. Bilo da je reč o tradicionalnom dizajnu ili inovativnim reinterpretacijama klasičnog stila ovog omiljenog nam modnog komada, njihove kreacije prikazuju trajnu popularnost trench mantila – od jeseni i zime do proleća i leta.

  burberry 2024 trench
  Dior
  dior
  Dior
  bottega veneta 2024
  Bottega Veneta

  Danas su trench mantili daleko od onih prvih koji su direktno potekli od vojne odeće – kada ih je za vreme Prvog svetskog rata dizajnirao Thomas Burberry – za vojnike u rovovima, kako bi ih štitio od kiše. Današnji dizajneri eksperimentišu sa različitim tkaninama i teksturama, uključujući kožu, pamuk, mikrofibere i tehničke materijale, ali posebno se igraju sa stilovima – dužinama, krojevima i bojama (ne prave ih samo u bež, kaki, sivoj, crnoj i braon boji). 

  Fotografije: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: