2022. će biti godina Kanyea Westa

    10.01.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/kanyecover.jpg

    O Kanyeu Westu možete misliti što god želite i sigurno vam je dao materijala za razna razmišljanja, ali mora mu se priznati jedno – čovjek je apsolutno beskompromisan u svojoj viziji i ideji, i doista pripada u onu rijetku skupinu ljudi koju tuđa mišljenja ne usporavaju i ne skreću sa zadanog cilja. Zbog toga smatram da njegova kolaboracija s Balenciagom i GAP-om nije tek jedna popularna money grab suradnja u nizu i da će sigurno imati određenu dizajnersku vrijednost. Nemojte me krivo shvatiti, Kanye voli novac kao i svi u ovom poslu, ali za razliku od mnogih kojima je zarada na ovim suradnjama toliki prioritet da će kompromitirati i svoju estetiku u utrci za profitom (čitaj: Fendi), Kanye će vam prodati svoju viziju i natjerati vas da je prihvatite kao cool, čak i ako je ne razumijete.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1641822298907168.jpg

    Možemo se prepirati i oko moje sljedeće tvrdnje i sigurno će biti onih koji će je osporiti, ali u posljednjih nekoliko godina Kanye West i Virgil Abloh vas odijevaju i utječu na vaše modne odabire bili vi toga svjesni ili ne. Sve što je proizašlo iz njihovih glava je na neki način reinterpretirano od strane dugih ili ponuđeno u fast fashion verziji, te ako kojim slučajem mislite da ne padate pod utjecaj „dizajnerskih krpica“ padate, ali nesvjesno. Ako ste gledali film „Vrag Nosi Pradu“, lik Mirande Priestley je u jednoj sceni jako dobro objasnio utjecaj koji dizajnerske kolekcije imaju na sve što se proizvodi za mase. Neću vam prepričavati scenu, ali poruka je jasna. Nekoliko trend lidera odredi put za sezonu ili dvije i po tome se vode svi. Tako neki „inspo“ komadi završe u vašem ormaru i ako se ne smatrate ljubiteljicom određenog brenda. Jednostavno, ponuda vam kreira ormar. Sjetite se Yeezy linije u onoj post-apokaliptičnoj estetici koja je igrom slučaja (plus jedna globalna pandemija) postala vodeći trend. Svi su odjednom nosili neutralne nijanse sive, golublje sive, boje pijeska i to u najbazičnijim verzijama poput biciklističkih hlačica, hoodie majica, tajica, trenirki. Ne možemo poreći da je Kanye pokrenuo taj trend i da je u roku od godine i pol dana Instagram izgledao kao jedan veliki „Sunday Service“ režiran od strane Westa.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1641822298114729.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1641822299012694.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/1641822298802127.jpg

    West je u međuvremenu krenuo u performans i u privatnom životu s glumicom Julijom Fox s kojom je otišao na dva dejta i sve to dokumentirao u Interview Magazineu i na Instagramu. Za drugi dejt joj je poklonio sobu punu odjeće kojom se pohvalila u svom blogu za Interview. Poznavajući njegov modus operandi ne bih se čudila da smo svi na Instagramu promatrali neko lansiranje kolekcije kroz taj pomalo bizarni javni dejt.

    Ako ništa drugo, West nam je dao naznaku da ga možemo očekivati u punom kreativnom naletu u 2022. i nekako imam osjećaj da se neće zaustaviti samo na hoodie majicama i puffer jaknama. Barem se nadam da neće. Spremni smo za ovo kreativno putovanje. Sigurno je da neće biti dosadno. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: