Pretraga

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams

Tekst: BURO.

Serija "Wednesday" koju je producirao i delom režirao Tim Burton postala je najgledanija na Netflixu. Ma šta o samoj seriji mislili, jedno je sigurno a to je da se omiljena junakinja promenila od kada ju je igrala Christina Ricci. Wednesday 2022. je tinejdžerka, prezire duštvene mreže i pije četvorodupli espreso u lokalnom hipsterkom kafiću, a i ono što nosi se proprilično promenilo - evo šta je i kako osmislila oskarovka Coleen Atwood koja je radila kostime za seriju.


ŠKOLSKA UNIFORMA

Na početku serije, Wednesday je vež promenila osam različitih škola i zato dospeva na Nevermore - školu za decu sa posebnim moćima u kojoj su se upoznali njeni roditelji Morticia i Gomez. Producent i režiser Tim Burton insistirao je na ljubičasto-crnim i plavo-crnim uniformama, pošto se ove boje često spominju u pričama Edgara Allana Poa, a Burton je ciljao na sličnu mističnu atmosferu.

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams (фото 1)

Wednesday, ima uniformu koja se razlikuje od ostalih, njena je sivo-crna. Kostimografkinja Coleen Atwood isprobala je mnoge varijacije na temu pruga ali ni jedna se nije dobro fotografisala i ispadala je bezveze na ekranu. Na kraju je napravila svoj sopstveni dezen - širina pruga je nejendaka, a nijanse sive variraju od najsvetlije do tamne. Ovo gledaoci možda neće primetiti ali u tome je tajna dinamike kostima koji nosi Ortega.

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams (фото 2)

GARDEROBA ZA SVAKI DAN

Wednesday nosi haljine sa špicastim belim kragnama i crno-bele džempere na pruge ili šahovsko polje. Gledaoci su odmah prepoznali Zara Džemper i Miu Miu prugasti kardigan sa mašnom, kao i Dr. Martens čizme i Prada mokasine sa debelim đonom.

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams (фото 3)

Realno, njena garderoba pretrpela je najmanje promena u odnosu na onu koja nosi Ricci u filmovima iz &91. i '93. Btw, Ricci se pojavljuje u seriji u ulozi Marilyn Thornhill, prve "normalke" profesorice koja je ikada predavala na akademiji, a njen predmet su opasne i otrovne biljke.

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams (фото 4)

BALSKA HALJINA

Ko bi pomislio bi Wednesday poželela da obuče večernju haljinu od šifona, i to ne samo od šifona već sa Alaia potpisom? Ok, iako se njom oduševila u izlogu, nije je kupila sama sebi već joj je haljinu zapkovanu kao iznezađenje uu kutiji poslao Thing, misteriozni član porodice Addams i njena desna ruka. Ideja o izlogu nije slučajna - Coleen Atwood je haljinu primetila u izlogu Alaia butika na Bond Street-u u Londonu. Kostimi za seriju su rađeni prošle godine, pre nego što je prva kolekcija koju je dizajnirao Peter Mullier puštena u prodaju, tako da se radi o modelu koji je je uz pomoć arhiva kreirao kreativni tim samog Azzedina. 

Miu Miu, Dr Martens i Alaia: Evo šta nosi nova Wednesday Addams (фото 5)

Haljina je napravljena od nekoliko slojeva šifona i izgleda posebno kul u pokretu - i baš u njoj Wednesday izvodi svoj ekscentrični ples uz punk bend The Cramps za koji tipujemo da će postati hit na TikToku.