Pretraga

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu

Tekst: BURO.

Dizajnerski transferi odavno su postali poput igre muzičkih stolica - sumiramo najveće promene na vodećim pozicijama i brendovima protekle godine.


BURBERRY

RICARDO TISCI

DANIEL LEE

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 1)
Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 2)

Glasine o tome da Tisci napušta Bubrerry kružile su oko dve godine, a sada su se konačno obistinile. Na njegovo mesto došao je Daniel Lee, bivši kreativni direktor brenda Bottega Veneta. CEO brenda Burberry polaže velike nade u Leeja i očekuje da im se zarada duplira, velikim delom i zbog novog aksesoara kojim je Lee preporodio Bottegu. Prva revija pod novim kreativnim vođstvom održaće se 20. februara u Milanu, a za Tiscija se priča da ga je Giorgio Armani odabrao za svog naslednika. Čekamo da vidimo.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 3)

GUCCI

ALESSANDRO

MICHELE

Krajem 2022, Alessandro Michele je napustio mesto kreativnog direktora brenda Gucci. Nezvaničan razlog jeste tvrdnja da je Michele odbio da napravi radikalan zaokret u dizajnu iako je upravo njegova estetika učinila da se promet poveća za čak tri puta, što je rekord koji niko nije postigao u luksuznom sektoru (i Gucci ovu godinu zatvara sa 10 milijardi zarade). ne znamo šta će se sledeće dogoditi ali obožavamo bajkovite glasine o povratku Toma Forda na čelo Guccija.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 4)

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 5)

ANN

DEMEULEMEESTER

LUDOVIC DE SAINT SERNIN

Od kada je brend kupio biznismen Claudio Antonioli 2020, pozicija kreativnog direktora u Ann Demeulemeester bila je prazna. Pričalo se o tome da će je popuniti Julien Dossena iz Paco Rabanne ali se to nije desilo (i danas se priča da će Dossena zameniti Matthewa Williamsa u Givenchyju). Na mesto kreaticnog direktora Ann Demeulemeester postavljen je Ludovic de Saint Sernin, dizajner koji stoji iza svog istoimenog brenda Ludovic de Saint Sernin, poznatog po senzualnoj muškoj i ženskoj garedrobi. Ludovic će svoju prvu kolekciju za  Ann Demeulemeester prikazati u martu 2023. na Nedelji mode u Parizu.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 6)


OFF-WHITE

IBRAHIM CAMARA

Virgilov Off-White nastavio je njegov blizak prijatelj Ibrahim Kamara, stilista i glavni urednik magazina "Dazed" na poziciji art & image director. Kamara je stilizovao Virgilove revije puno puta, a nakon što je objavljeno da je njegov naslednik obećao je kako će održati Virgilovu estetiku i nasleđe u životu. Nije lagao ako je suditi po prvoj kolekciji.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 7)

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 8)


NINA RICCI

HARRIS REED

Početkom 2022, dizajnerski dvojac Rushemy Botter i Lisi Herrebrugh napustili su brend Nina Ricci, u kom su bili tri godine. Nakon toga, njihov tim je dizajnirao kolekcije oko pola godina, a u septembru je na mesto novog kreativnog direktora postavljen Harris Reed. Šta znamo o njemu? Završio je Central Saint Martins, pravi grandiozne šešire i uradio kolekciju u saradnji sa brendom Etro. I, da, oblači Harryja Stylesa. Danas je najmlađi kreativni direktor brenda Nina Ricci - Reed ima samo 26 godina.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 9)


BALLY

RUIGI VILLASENOR

Ovaj švajcarski brend vodi Ruigi Villasenor koji je poreklom iz Kalifornije - ovo je jedan od razloga zbog čega je i brend postao soooo hott. Danas je Bally sinonim za kožne jakne u boji kože, čizme od zmijske kože, haljine sa isečcima i suknje sa visokim šlicevima. Zvuči poznato? Nema ko nije novi Bally uporedio sa Fordovim Guccijem. 

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 10)

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 11)


SALVATORE FERRAGAMO

MAXIMILIAN

DAVIS

Salvatore Ferragamo takođe ima novog kreativnog direktora, a njegovo ime je Maximilian Davis. On je osnivač brenda Maximilian koji smo više puta videli na Rihanni. Za početak, Davis je promenio ime brenda u samo Ferragamo ali ovo nije umanjilo njegovo poštovanje prema nasleđu brenda kome je doneo novu energiju i zeitgeist.

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 12)

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 13)


ETRO

MARCO DE VINCENZO

JOš jenda promena u Milanu: Marco de Vincenzo sada je na čelu brenda Etro. Pored toga što ima svoj sopstveni brend, ovaj dizajner sarađivao je sa brendovima kao što je Fendi na liniji aksesoara. Naslednici Etra, Veronica i Kin Etro, koji se bave muškom i ženskom konfekcijom, nastaviće da rade na svojim pozicijama ali je kreativno vođstvo predato Vicenzu. Njegova vizija dala nam je jedan novi Etro - manje luksuzni boho i malo više kratkih toopova, mini-haljina, odela i šortseva. Čak je i količina legendarnog paisley printa smanjena pošto je Vincenzo izvukao druge arhivske dezene brenda iz sedamdesetih.  

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 14)

Veliki modni transferi koji su obeležili 2022. godinu (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor