Adidas i Yeezy: spor se nastavlja

  26.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_yeezy.gif

  Sukob između Kanye Westa i njegovog bivšeg poslodavca Adidasa još uvek traje. Nedavno je izašla vest da Adidas trenutno tuži Westa zbog, navodno, nepropisnog rukovanja marketinškim sredstvim vrednim 100 miliona dolara! Adidas tvrdi da je novac deponovan na dva Yeezy računa za plaćanje troškova oglašavanja, ali da je korišćen u druge svrhe.

  Iako u zvaničnim sudskim dokumentima nije tačno navedeno za šta je novac prvobitno namenjen i na kraju upotrebljen, West je ranije govorio o korišćenju budžeta za oglašavanje Yeezy brenda za druge svrhe. U jednom podcastu iz 2020. godine, rekao je da se Yeezy komadi sami prodaju. Prema tome, ,,umesto plaćanja reklama, uložio jenovac u crkvu“, kako je rekao, misleći na svoju turneju ,,Sunday Service“.

  Ovo je najnovija u nizu priča koje su izašle, a radi se o disfunkcionalnom odnosu između Westa i Adidasa. Iako je Yeezy doneo Adidasu velike prihode koji su procenjeni na milijardu dolara godišnje, jasno je u retrospektivi da Westova nepredvidiva ličnost Adidasu samo donela glavobolje.

  Saznaj više:
  Povezani članci: