Četiri modna brenda koja možemo da zamislimo u ormanu Fride Khalo

  22.04.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/frida_naslov_4_copy.jpg

  Raskošni rajf od cveća, pletenice, široke bluze sa cvetnim printom, jedinstven nakit, jarke boje i haljine sa vezom… Stil Fride Khalo prepoznatljiv je koliko i njen umetnički opus. Tokom prošle godine posetioci izložbe „Frida Kahlo: Appearances Can Be Deceiving“ imali su prilike da zavire u njen garderober i tako dobiju novi uvid u Fridin fascinantan život.
  Modni dizajneri i sitlisti ne kriju da im je ova revolucionarna umetnica večita inspiracija, a sigurni smo da bi ona bila zadovoljna sezonom proleće leto 2019. Ovo su brendovi za čije modele verujemo da nose snažan Khalo vajb.

   

  Cult Gaia

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/cut_gaia_copy-scaled.jpg

  Brend je 2012. godine osnovala Jasmin Larian sa idejom da devojkama ponudi predivne modne komade koji će doveka živeti u njihovim ormanima. U biti Cult Gaia filozofije leži ideja da aksesoari sa ovim potpisom nalikuju na mala umetnička dela pored kojih niko neće ostati ravnodušan. Od pokretanja kompanija širi svoje polje delovanja, tako da je danas to sveobuhvatan brend koji stvara sve od odeće za svakodnevne prilike, preko nakita, do cipela. Prolećna kolekcija sastoji se od „oslikanih“ lanenih maksi haljina, uvrnutih aksesoara i torbi za koje ćete se potruditi da ih sačuvate i prepišete unicima. Fridu možemo da zamislimo u haljini sa kopčanjem sa prednje strane i puf rukavima.

  Khalo potencijal: 7/10

   

  Mochi

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/Mochi_4.jpg

  Mochi je brend koji je sebi zadao zadatak da kroz svoje kreacije svetu predstavlja različite kulture. Svaka kolekcija je ručno izrađena od strane lokalnih zanatlija koji koriste tradicionalne metode veza. Postoje od 2013. godine, a danas su internacionalno poznati. Osnivačica Ayah Tabari je poreklom iz Palestine, detinjstvo je provela između Amana i Rijada, studirala je u Londonu, a za svoj dom izabrala je Dubai. Taj miks kultura inspirisao je njen celokupni opus i postala je prepoznatljiva po bojama i eklektičnim spojevima odeće i aksesoara. Slow fashion brend koji razmišlja etički i trudi se da kroz svoj rad stvori nova radna mesta? Frida likes this.


  Henrietta Rix i Orlagh McCloskey su na ideju da osnuju marku Rixo došle kroz zajedničku strast prema vintage garderobi. Svoje mesto na modnoj sceni našle su kroz odeću koja je lagana, ženstvena, svakodnevna, a izrađena od dobrih materijala. Njihove modele krase ručno slikani printovi, a krojevi odgovaraju svim ženama bez obzira na godine, sezonu, veličinu, ili nacionanost. Rixo kreacije predstavljaju izazov i za najhrabrije i garanutuju zabavu za sve koje se odvaže da ih ponesu!


  Da li brend koji se rodi dok bivše cimerke sa koledža Phoebe Vickers i Purna Khatau ispijaju koktele dok posmatraju zalazak sunca u Goi može da bude loš? Apsolutno ne! Njihova vizija je jednostavna, želele su da kreiraju odeću za odmor, koristeći luksuzne tkanine u sofisticiranim nijasama, uz ručno rađene detalje. Khatau je rođena u Bombaju, a pre ove modne avanture radila je kao bajer za žensko odeljenje robne kuće Harvey Nichols u Dubaiju, dok je Vickersova rođena u Njujorku i bavila se fotografijom. Taj spoj rezultirao je odećom koja vas već na prvi pogled mami da popunite zahtev za godišnji odmor. Recimo da se Rhode estetika nalazi tačno na pola puta između neobaveznog boho stila i edgy cool devojke – tačno na mestu gde bismo svi voleli da budemo!

  Saznaj više:
  Povezani članci: