Društveno odgovorna i neodoljiva: upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili

  18.07.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/07/roop_cover.jpg

  Nova opsesija torbama od satena nije nikakva tajna ali među svim dizajnerskim i high street modelima koje uz pomoć Instagrama prepoznajemo u treptaju oka, nedavno smo primetili jednu neodoljivu pridošlicu: torbicu od tkanine (ok, često baš od satena) koja izgleda kao spoj malog upakovanog poklona i scrunchie gumice. Jedanput, dva puta, tri… Uz haljine sa cvetnim dezenom, šortseve i patike, oversized blejzere, odjednom je postala nezaobilazan deo mnogih kombinacija koje smo sačuvali u svoj #inspo folder.

  Radi se modelu Furoshiki brenda Roop iza kojeg stoji Natasha Fernandes Anjo, talentovana i nepretenciozna devojka iz Mančestera. Da preciziramo, ovo je jedini model koji brend za sada pravi i osim njega u ponudi se nalaze još samo scrunchie gumice. Natasha ručno kod svoje kuće izrađuje svaki komad, a brend je osnovala pre malo više od godinu dana.

  Pre toga je radila kao part-time dadilja ali i prodavačica u radnji sa materijalima. Na poslu je kupovala ostatke tkanina i igrala se oblicima sve dok nije otkrila svet japanskih furošiki torbi inspirisanih upakivanjem poklona u tkanine. Malo je prilagodila stil svom senzibilitetu, dodala scrunchie ručku i voilà! Priča je bila spremna da uhvati zalet.

  Iako je za veoma kratak period stigla do toga da se torbica i gumice prodaju u legendarnom Selfridgesu u Londonu, Natasha nije promenila proces proizvodnje. U trenutku kada je počinjala, on joj se činio jedino mogućim i ispravnim ali sada shvata i da je jedini u kom se pronalazi. Naime, sve torbe i gumice se i dalje prave isključivo od ostataka i vintage materijala, zbog toga im je broj veoma ograničen, ona ih sama radi i pravi takoreći nedeljne dropove koji se danas rasprodaju u rekordnom roku. Još jedna stvar koja je posebna jeste cena od 65 funti. Dakle, ekološki, održivo i fer.

  “Mislim da je važno pokazati da to što brend posluje po održivom modelu ne znači da mora da bude preskup. Moje torbe šire radost i želim da što više ljudi može u njima da uživa”, izjavila je Natasha. Željno iščekujemo novi drop i smišljamo načine kako da i sami ponesemo svoj Furoshiki komadić sreće.

  Saznaj više:
  Povezani članci: