Kako zapaliti Instagram u tri dana? Givenchy koristi provereni recept

  19.10.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/SLIKA_U_CLANKU_givenchy.jpg

  Givenchy je u posljednjih nekoliko dana izvršio udar na Instagramu s nizom fotografija nove kolekcije koju su odreda predstavljali influenceri iz svijeta mode, glazbe, pop kulture. Recept je jasan i već isproban – angažirajte sve Kardashiane, dodajte im nešto cool ljudi sa street credom (Skepta, Travis Scott), zaronite u nekoliko komercijalnijih neočekivanih imena i sve začinite s nekoliko hollywoodskih zvijezda (Liv Tyler, Julianne Moore). Ovu komunikaciju smo već vidjeli i kod bivšeg dizajnera kuće Givenchy, Riccarda Tiscija koji je još prije nekoliko godina shvatio važnost mentiona i hashtagova uz najpoznatije ljude svijeta koje je okupio u svoj klan. I novi Givenchy se vodi geslom #givenchyfamily što nam daje do znanja da se stvara moćan PR-ovski ring koji neće ovisiti o tri teksta u Vogueu, jer realno tko danas ovisi o recenziji Voguea ili bilo kojeg drugog magazina. Ovisit će o moći ambasadora i snazi online prisutnosti.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603115595469606.png

   

  Iskreno ću vam kazati da ne razumijem smjer Williamsove ženske kolekcije koja mi izgleda kao neki hibrid couturea i powerdressinga, a koji na trenutke djeluje zbrčkano. Kao da se nije mogao odlučiti hoće li implementirati neke stare elemente brenda ili će sve preokrenuti i napraviti nešto novo, pa je sve zapelo negdje u limbu starog i novog. Iako je sam izjavio da je kolekcija spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, opći dojam je konfuzan. S druge strane itekako razumijem estetiku muške kolekcije koja ima odličnih komada, pogotovo kada govorimo o strogo krojenim sakoima i kaputima. Ubacio je i neke elemente streetweara (dekonstruirane oversized jakne), ali s mjerom.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603115623118131.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603115643847758.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1603115682393062.png

   

  Bit će zanimljivo za vidjeti kako će se razvijati ova priča i hoće li Williams uspjeti nametnuti neko svoje viđenje brenda bez utega prošlosti. Danas nije vrijeme za nostalgiju i jasno je da ne možemo više očekivati iste siluete i smjer koji su kuće imale nekoć. Iako su Francuzi jako osjetljivi na svoje modno naslijeđe, mišljenja sam da Givenchy tu može proći ispod radara. Slimanea i Celine su razapeli, a vjerojatno bi isto napravili da se netko usudi na radikalne promjene u kući Chanel. Međutim Givenchy, iako povijesno važna kuća, više nema takav utjecaj na kupce ni na javnost. Taj status quo je dobra polazišna točka za estetski preporod. Ponavljam, nisam impresionirana prvom kolekcijom Matthewa Williamsa što ne znači da sam u pravu kada govorimo o potencijalnom uspjehu iste kod kupaca. Evo Instagram trenutno gori od Givenchyja. A to je danas očito dobar pokazatelj da ste stvorili potres na tržištu.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: