Preporuke za evergreen modele naočara koje možete da nosite tokom cele godine

  02.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide_naocare.gif

  Postoje dve vrste ljudi: oni koji naočare za sunce nose tokom cele godine i oni kojima ovaj aksesoar padne na pamet samo sa dolaskom prvog prolećnog sunca. Iako je primarna funkcija ovog neophodnog fashion detalja da čuva naše oči od UV zračenja, kupovina novih naočara nikada nije jednostavna jer investiramo u nešto što ćemo nositi na licu i jednostavno mora da nam stoji savršeno, nikako drugačije.

  Neki su dovoljno hrabri da se odluče za malo ekscentrične modele, ali vodite računa da, ako se već odlučite da na taj način skrenete pažnju, u riziku ste da preterate ako uz to ponesete i neki bold outfit, statement nakit, tašnu ili cipele. Zato uvek predlažemo nešto odmereno, što odgovara obliku vašeg lica. Sa klasičnim dizajnom nema greške, ako baš igrate na sigurno, mačkaste naočare, tortoise ovalne ili crne avijatorke su ono što vam treba. A ako ovog puta malo iskačete iz zone komfora, prošetajte do neke dobro snadbevene optičarske radnje i isprobajte široku paletu novih trend modela.

  Ova godina je vrlo plodonosna kada je dizajn naočara za sunce u pitanju, a mi smo za vas pronašli i kategorisali trendove za koje smatramo da zavređuju pažnju:

  Retro avijatorke

  Avijatorke su zaista naočare koje bez sumnje zaslužuju da budu prve na evergreen listi. Svi obožavaju vajb sedamdesetih, zato što sa sobom nosi nepretenciznu sofisticiranost. Ovi unisex modeli i dalje preplavljuju instagram, a posebno su u trendu oni sa metalnim okvirima.

  Beli okvir

  Beli, bež ili nude okviri su nešto što može istaći vaš dominantan stav i dopuniti stajliš outfit. Ove godine je mačkasti oblik definitivno zamenjen ovalnim koji ide skoro uz svaki oblik lica, samo treba pronaći konkretan model, a ponuda je široka.

  Oversized

  Céline i Loewe su definitivno brendovi koji su apgrejdovali Jackie Kennedy estetiku kada su naočare u pitanju. Oversized okvire ćete slaviti onim danima kada vam nije do preteranog šminkanja, a izgledaćete savršeno i šik. Kao Holly Golightly.

  Uski okvir

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1691471344267069-1.png
  Photo: Instagram

  Saint Laurent i Gucci su plasirali veoma uske okvire naočara za sunce. Ovi ramovi od acetata su momentalno postali trend koji su ispratile mnogobrojne modne kuće i fast fashion brendovi.

  Naočare sa ružičastim staklima 

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1691471373683666-1.png
  Photo: @alyssainthecity

  Stakla u boji su se uvek provlačila kroz sve sezone, ali ove Barbie sezone je sasvim logično da dominiraju ružičaste nijanse. A i nije na odmet gledati oko sebe kroz takva stakla, a da to ne bude samo metaforički.

  Saznaj više:
  Povezani članci: