Sav taj glamur: Najbolji outfiti Venecijanskih festivala

  08.09.2023.
  RECOMMENDED

  Bliži se kraj 80. Venecijanskog filmskog festivala, koji će pored odlične filmske selekcije ostati upamćen po štrajku SAG AFTRA, zbog kod su izostale mnoge holivudske filmske zvanice. Pored Kanskog, ovaj filmski festival je jedan od najznačajnijih filmskih događaja u svetu, smotra najistaknutijih, originalnih i najiščekivanijih novih kinematografskih ostvarenja.

  Prvi put održan 1932. kao Esposizione d’Arte Cinematografica, takođe je i jedan od najstarijih filmskih festivala. Njegovim glamuroznim crvenim tepihom prodefilovale su kultne zvezde poput Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor i Sophia Loren. Čak su i vojvoda i vojvotkinja od Windsora prisustvovali 1956. godine.

  Da obeležimo kraj njegove 80. iteracije, rešili smo da vam predstavimo legendarne trenutke sa crvenog tepiha i napravili smo top listu od 5 najboljih outfita: Od Madonne koja je promovisala svoj film u haljini sa leptirićima, do Zendaye u Balmain, ovoj „mokroj“ nude haljini.

  MADONNA (2011)

  billboard2012
  Photo: Billboard

  Madonna se za premijeru svog rediteljskog debija „W.E.“ opredelila za  prilično upadljivi outfit, što joj je inače svojstveno.  Vionnet bledo plava haljina bila je ukrašena crvenim motivima leptira, usklađenim, naravno, sa isto toliko crvenim cipelama i Miu Miu naočarima.

  TIMOTHEÈ CHALAMET (2022)

  timotheechalamet
  Photo: GQ magazine

  Chalamet je postao ikona stila svojom spremnošću na modne rizike i volji da pomera granice muških silueta na crvenom tepihu. Za premijeru filma ,,Bones and All“, angažovao je svog prijatelja, dizajnera Haidera Ackermanna, da osmisli još jedan posebno prilagođeni outfit, pa su ovaj crveni prsluk i pantalone ostavili bez daha svojom halter siluetom i otvorenim leđima.

  ZENDAYA (2021)

  gettyimages 1338094179
  Photo: Getty Images

  Zendaya voli da se drži teme kada promoviše svoje filmove, i tokom turneje za film ,,Dune“, nosila je ovu zadivljujuću Balmain mokru haljinu i iste takve cipele. Veoma prikladan izgled za peskovitu lokaciju filma.

  CHLOË SEVIGNY (2018)

  CS VENICE GettyImages 1027206790 1

  Photo: Dominique Charriau

  Modna muza i glumica Chloë Sevigny imala je mnogo sjajnih izdanja na Venecijanskom filmskom festivalu, ali posebno nam se dopada ovaj nezaboravan trenutak u Chanel Haute Couture haljini dok je prisustvovala projekciji filma „L’Année dernière à Marienbad“.

  ZOË KRAVITZ (2014)

  AP PhotoAndrew Medichini 2014
  Photo: Andrew Medichini  

  Ova vatreno crvena Armani Privé haljina iz jesenje 2014. haute couture kolekcije, bila je  nezaboravan trenutak za Zoë Kravitz, koja je prisustvovala festivalu kako bi promovisala film ,,Good Kill“ zajedno sa January Jones.

  Saznaj više:
  Povezani članci: