Shopping na Kikladama sa stilistkinjom Irenom Jovanović

  26.07.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_kikladeV1.jpg

  Vrelo leto nas je oteralo sa asfalta u morske pustolovine. Vitamin sea nam je jedina prava terapija da bismo se restartovali i napunili baterije za ostatak radne godine. Deluje kao da postoje 3 godišnjia ciklusa: iščekivanje leta, letovanje i post-turistička depresija, kada žalimo jer je i tom prelepom letovanju došao kraj.

  Bez obzira da li spadate u osobe koje vole pasivan odmor: mir, ležaljka i pogled ka pučini ili ste ipak neko ko nema mira i ne prestaje da istražuje nove lokacije, jedno je sigurno, so u kosi i pesak u sandali će vam sigurno potpomoći lučenju hormona sreće.

  Ako vam ova preporučena terapija ipak nije dostupna u ovom momentu, pripremili smo vam jednu šarenu razglednicu koja će probuditi vaša čula i makar vas na kratko odvesti u morsku fashion utopiju. Možda ćete poželeti da baš ovo bude vaša sledeća destinacija.

  Stilistkinja Irena Jovanović nas vodi u shopping na Kikladama uveravajući nas da sa letovanja na ovom arhipelagu možete poneti po neki perfektan modni suvenir, a eto i savršenog načina da se malo začini rutina svakodnevnih odlazaka na plažu.

  ,,Kada se spomenu Kikladi, većina prvo pomisli na Mikonos ili Santorini. Ostala predivna ostrva kao da nisu imala jednako dobar marketing, pa se o njima malo govori, a inače su raj na zemlji. Paros i Antiparos su recimo Meka i Medina za shopping sladokusce, ovde možete pronaći prelepu keramiku lokalnih umetnika, ali i ozbiljne luxury komade u eklektičnim koncept radnjama. Sve je u predominantnom boho vajbu, što i jeste tematski prikladno za ostrvsku modu. Tu su i šarmantne juvelirnice, a poseban utisak ostavljaju radnje prepune resort komada poput vezenih kaftana, pletenih Guanabana tašni i Friulane cipela, kao i male galerije ukrašene lokalnim umetnininama. Tu je i par butika sa svetskim luxe brendovima poput Atinskog concept store-a Luisa World“.

  Ispričala nam je Irena, a kada smo je pitali koji je ona fashion suvenir ponela sa sobom kući, odgovorila je:

  ,,Kupila sam torbu kolumbijske dizajnerke Mercedes Salazar, njena estetika me je oduševila- boho sa paletom mojih omiljenih nijansi, a pritom za izradu koristi visokokvalitetne reciklirane materijale. Inače volim da otkrivam nove brendove i pratim razvoj njihovog identiteta, tako da je ova letnja tašna savršena uspomena koju nosim sa sobom. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: