Teorija pogrešnih cipela sa TikToka najnoviji je trik za stilizovanje koji obožavamo

  27.07.2023.
  RECOMMENDED

  Moglo bi se reći da je Tik Tok prvak u društvenim mrežama kada je u pitanju teoretisanje, filozofiranje i eksperimentisanje po pitanju svakodnevnih, ponekad i banalnih stvari, ali ipak, mora se priznati da ponekad do nas stignu trikovi zbog kojih sebi kažemo „Pa ovo je genijalno, kako mi već ovo pre nije palo na pamet!?“

  Najnoviji trend koji je zaokupio našu pažnju jeste „Teorija pogrešnih cipela“, a kako i sam naziv kaže, sve što treba da uradite jeste da zamenite odabranu obuću i ta-da, dobili smo sjajan outfit samo uz promenu jednog detalja.

  Šta je Wrong Shoe Theory?

  Ovo svakako nije nešto inovativno i neočekivano, to je nešto što ste već radili mnogo puta ranije, a sada ima i naziv. Ukratko, teorija je fokusirana na odabir cipela koje treba upariti sa određenom odevnom kombinacijom. Faktor iznenađenja je u tome da se istupa iz nekih tradicionalnih normi, pa po tom principu spajanje nespojivog toliko osvežava celokupni dojam, da ga na kraju i čini baš pravim izborom.

  Allison Bornstein, dizajnerka i stilistkinja se upravo pozabavila ovom idejom, te je u svom videu podelila svoje iskustvo. Naime, sarađivala je sa klijentkinjom koja je bila opsednuta patikama, razlog tome je bila isključivo udobnost jer je konstantno bila u pokretu. Ipak, njen stil se nije mogao svrstati u sportski. Prema njenim rečima, patike su diktirale celokupni način odevanja jer je nekako bilo „prirodno“ uz njih odabrati nešto baš sportsko, ali se ispostavilo kao pogrešno.

  @allisonbornstein6 #wrongshoetheory expanded! here are a few other ways to create contrast! i am sure a lot of you already do this without realizing it! #wrongshoe #wrongshoes #styletips #stylist #style ♬ original sound – Allison Bornstein

  Kako primeniti ovaj eksperiment?

  Ako je vaš modni senzibilitet nežniji i razigraniji, možete nositi lepršavu haljinu sa sandalama. Međutim, ako sledite pogrešnu teoriju cipela, možete probati da istu tu haljinu uparite sa parom chunky patika ili čizmama. Ovo će vašem izgledu dodati zanimljiv twist, tek toliko da izgleda kao da se niste previše trudili.

  Wrong Shoe Theory Inspiracija

  Vođeni prethodnim primerom, dobijamo novi zadatak: Kako uklopiti haljinu na šniranje, a da nisu predvidive opcije i već toliko puta viđene baletanke ili sandale? Ako ste gradska devojka koja najviše od svega ceni komfor u svojim dugim šetnjama, vreme je da isprobate uz tu haljinu baš sportske patike. Velike su šanse da se zaljubite u ovaj nespojiv spoj i da zaključite da dva stila koja su naizgled oprečna, zapravo savršeno funkcionišu zajedno.

  Ono što je konačni rezultat je interesantno poigravanje proporcijama i stilovima, pa tako možemo videti da kratki šorts za džogiranje možemo nositi uz crne kožne čizme do kolena. Takođe, saznali smo da je cottagecore vrlo kompatibilan sa punk estetikom, s toga možete slobodno slatku kratku haljinu sa pufnastim rukavima upariti sa martinkama i dodati malo Lana Del Rey vajba, a takođe nećete pogrešiti ako za izlazak uparite trenerku sa nekim zabavnim kitten štiklicama. Teoretski deluje čudno, ali tačno je da od sada nema pogrešnih izbora u odabiru obuće.

  @truthfullycharlie The wrong shoe theory ? #fyp #fashiontip #fashionhack ♬ original sound – Charlie ☻

  Saznaj više:
  Povezani članci: