Umeće šopinga: Dior kreacije na ozbiljnom popustu

  11.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/umece3_cover.jpg

  Možda u džepu nemate pozivnicu za Dior reviju, ali vam ove sezone uopšte i ne treba. Šta? Dobro ste pročitali, ako želite da vidite i pipnete modele sa (skoro) Dior potpisom dovoljno je da odete do najbližeg tržnog centra. I dalje nije jasno? Pa verujemo da ste pročitali da iako kritika nema lepih reči za rad Marie Grazie Chuiri, žene širom sveta luduju za njenim kreacijama, mašući karticama bez pitanja koliko sve to košta. Naravno, da to nije ostalo nezapaženo u high street svetu, skoro sve popularne marke poželele su da se očešu o taj neverovatan komercijalan uspeh. Naručili su kilometre karirane tkanine (o karo trendu ste mogli da čitate jutros, obožavamo ovaj dezen koji nedvosmisleno poručuje – jesen) i ukrojli je u modele za koje bismo mogli da se zakunemo da su izašli iz Dior ateljea. Pa, kao da jesu, samo vam za njih neće trebati crna kartica. Ovo su karirani favoriti koje smo pronašli u radnjama kod nas.

  Grandž elegancija

   

  Da li smo mogli da zamislimo da će se identičan džemper kakav je Kurt Cobain nosio na stejdžu pojaviti na Dior pisti? Iskreno, ne bi nam ni palo na pamet! Ali, devedesete godine vladaju trendovima, a Maria suvereno vlada njima. Ova matematika se dalje razvila tako da je grandž pomalo razvučeni džemper na crveno-crne široke pruge sve što želimo. Svi ga možemo imati jer se nalazi na rafovima Pull&Bear radnji po ceni od 3.290 dinara. Ka-ching!

  Upecajte se na trend

   

  Oko ribarske kapice se i dalje lome koplja, nas koji smo živeli devedesetih one više podsećaju na mlade rejvere koji posle vožnje skejtom idu na nastupe DJ-eva zalutalih u Beograd. No, globalna modna scena sada kaže da je kapica oborenih ivica komad koji se odlično slaže uz visoku modu. Na Dior reviji pratila je većinu prikazanih lookova uz dodatak crne mrežice preko očiju, Mango je lansirao verziju od laka sa dva lica bez mrežice, ali inspiracija je jasno prepoznatljiva i košta 1.990 dinara.

  Modni kameleon

   

  Jedan od najpraktičnijih komada koje smo videli na Dior reviji jeste restilizovana verzija pončo-šala u zelenom karo printu. Ovakav komad zaista jeste nedostajao u našim garderobama, budući da se radi o odevnom predmetu koji je idealan za prelazne dane i lako je uklopljiv uz svaku kombinaciju: samo ga nabacite preko sebe pred izlazak iz stana i spremni ste. Bonus poene osvaja jer u trenutku ostavlja utisak elegancije. Varijantu na temu sa resama pronašli smo u Mangu za 4.990 dinara.

  Flanel u novoj režiji

   

  Karirana flanelska košulja ove sezone se transformisala u jaknicu i možda tradicionalno u njoj zamišljamo snažne drvoseče (predrasude – krivi smo!), ali sada je ona deo zaista fensi kombinacija. Šta to znači? Da je možemo uvesti u miks sa štiklama i midi suknjama i ona će se savršeno uklopiti. Dior viziju razradila je Zara i možete je pazariti za 6.590 dinara.

  Džemper sa maramom

   

  Kako običan džemper nadograditi tako da on postane elegantan? Jednostavno, dodajte stilizovanu “maramu” od istog materijala oko vrata. Grazia Chuiri osmislila, a Mango zaigrao na istom tragu. Njihov džemperak je u prodaji u tri boje (siva, žuta i krem) po ceni od 3.490 dinara.

  Ceger za sve

   

  Trendi letnja Dior torba koju smo viđali po svim svetskim plažama, ove jeseni je dobila remiks u vidu dezena i teksture. Oblik cegera je ostao nepromenjen, ali malo grublji materijal i crveni karo print je čine idealnom za hladnije dane. Stradivarius verzija ima dodatak u vidu markice sa inspirativnim citatom. Još inspirativnije? Cena od 1.590 dinara.

  Mix&Match

   

  High fashion šuškavac? Pa, živimo u zaista veličanstvenim vremenima! Veliki karo print od tankog vodootpornog materijala nije rezervisan samo za trčanje, već je predlog sa piste da ga kombinujete providnom sa suknjom od tila i super elegantnim cipelama u špic. Ako se ne osećate svečano dovoljne su i uske crne pantalone. Malo sitniji karo print našli smo u ponudi Zare za 4.990 dinara.

  Školska uniforma

   

  Ovo je jedna od kreacija koju ćemo kupiti sada, a čuvati i za buduća vremena. Mini karo haljina jednostavnih linija je komad koji će vam se višestruko isplatiti, odlična je za svako doba dana, a super će se slagati i sa casual i sa svečanom odećom. Još bolja vest haljina u Stradivariusu košta 1.990 dinara, što je dovoljan razlog da joj oprostimo to što nema V izrez i resice pri dnu kao Dior verzija.

  Saznaj više:
  Povezani članci: