Uz novu listu čekanja, sada je mnogo teže doći do Neverfull tote Louis Vuitton torbe

  26.07.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1000x600-3.gif

  Louis Vuitton Neverfull torba postala je ogroman hit među kupcima od svog lansiranja 2007. godine. Klasičan dezen, prepoznatljivi LV monogram, daleko je poželjan među kupcima. Pored toga, ova torba opravdava i svoje ime- Neverfull. Prostorana je, bez obzira da li izaberete najmanju ili najveću veličinu. Dostigla je toliku popularnost, da se  smatra osnovom u kolekcijama mnogih ljubitelja torbi.

  U skladu sa svojom popularnošću, postaje sve teže kupiti ovu torbu putem interneta ili u radnjama. Iako nema dokaza koji potkrepljuju glasine da će biti potpuno povučena iz prodaje, postoje dokazi koji sugerišu da će biti teže doći do nje.

  Kupovina samo putem liste čekanja

  Ograničenost dostupnosti proizvoda jeste važna strategija za luksuzne brendove, što je metoda kojom se koriste Hermès i Chanel, a što je preuzeo i LV. Postoje dva ključna načina stvaranja ekskluzivnosti, a oba se postižu tako što proizvodi postaju teže dostupni za kupovinu. Prva metoda je povećanje cena. Druga je fizičko otežavanje kupovine proizvoda, poput stvaranja liste čekanja. Lista čekanja omogućava da Louis Vuitton održi kontrolu nad svojim položajem kao jednim od luksuznih brendova visokog nivoa. Kako klasičan stil doživljava preporod u poslednjih nekoliko godina, tako je porasla i potražnja za torbama za nošenje. Ograničavanjem broja proizvedenih torbi, Louis Vuitton može da obezbedi da Neverfull ne postane kliše. Lista čekanja funkcioniše tako da kupac bude obavešten da je torba dostupna, da bi morao da je kupi u radnji u roku od 24 sata od obaveštenja, inače će biti ponuđena sledećoj osobi na listi. Šuška se da je očekivano vreme 2-3 meseca.

  Slično kao kod Hermèsa i Chanela, cene Louis Vuitton torbi su dramatično porasle tokom poslednjih deset godina. Maloprodajna cena za Neverfull torbu se više nego udvostručila u poslednjih 10 godina, od 870 dolara 2012. godine do 2030 dolara 2023. godine. Ipak, brend nastavlja da se fokusira na širenje asortimana torbi od kože i limitiranih izdanja umesto na klasične torbe kao što je ova. Očekuje se da će cene na sekundarnom tržištu porasti- trenutne cene za polovne Neverfull torbe u stanju kao iz radnje su oko 3000 dolara, što je logično u odnosu na činjenicu da torba više nije dostupna na internetu, niti u radnjama. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: