PLETENA HALJINA je komad sezone – evo kako da je STILIZUJETE i koje brendove da nosite

Pletena haljina se ne gužva i pakuje se lako, ali ima još razloga zašto bi trebalo da je nosite.
19.11.2023.
RECOMMENDED

Pletena haljina – ništa lakše zaljubiti se u nju. Meka, udobna, prijatna, postala je su neizostavni modni komad jesenjih garderobera jer zahteva malo truda u stilizovanju, a kad je obučete, uvek se osećate sređeno. Svestrana je i ne gužva se lako, pa je idealna za pakovanja – obavezno se setite da je ponesete kad idete na weekend gethaway.

Danas ih ima raznih i skoro svaka high street radnja ima bezbroj modela. Mi predstavljamo dizajnerske modele koji su privukli pažnju proteklih godina, neka vas inspirišu kako da ih stilizujete, a evo i predloga na šta da obratite pažnju kad ih kupujete.

PRIRODNI MATERIJALI

Ono po čemu se dobra pletena haljina izdvaja u moru ostalih jeste tkanina. Prirodna vlakna zaslužuju prioritet, pa u tom slučaju obratite pažnju na brend Lisa Yang, koji isključivo koristi kašmir.

DETALJI

Možda vam na pri pogled sve pletene haljine deluju isto, ali ne dajte se prevariti, ono što ih razlikuje jesu fini detalji. Pogledajte, na primer, bež haljinu Isabel Marant, prvi put viđenu na pisti za jesen ’23. godine. Mantil u istom tonu i čizme sa printom zmije, a možda i da kopču složite sa srebrnom tašnom – trendi komadom ove godine, i spremne ste da krenete napolje.

ZA IZLASKE

Ako tražite pletenu haljinu za večernji izlazak, Jacquemus bi trebalo da bude vaš prvi izbor. Pletene haljine iz kolekcije Le Chouchou prvi put su viđene iz čamaca iz kojih su posetioci gledali reviju francuskog dizajnera.

ZA SVEČANE DOGAĐAJE

Missoni uska pletena haljina ili ona brenda Gabriela Hearst, idealne su za svečanije događaje, koje će podjednako fascinantno izgledati na fotografijama, kao i uživo. Uparite ih sa nekom masivnom lanac- ogrlicom ili postavite vrat u centar pažnje skulpturalnim minđušama.

BOJE

Haljine dizajnera Christophera Johna Rogersa izgledaju kao slikarska platna, pa čak i one pletene. Prugasta haljina sa kombinacijom boja kao što su crvena, menta i nebesko plava, imaju predivna grafička rešenja. Plus, CJR možda jeste pletena haljina, ali se kreće i leprša jednako lepo kao da je svilena. Nosite je sa visokim platformama i oversized blejzerom.

Saznaj više:
Povezani članci: