Ovo je TAJNA svakog sofisticiranog outfita

02.05.2024.
RECOMMENDED

Estetika minimalizma bi se mogla definisati kao jednostavnost mode, bilo da je izražena kroz old money ili quiet luxury trend. 

Zamislite: suptilno atraktivan izgled neobavezne majice nonšalantno upasane u lanene pantalone. Iako zvuči jednostavno u teoriji, postoje neka pravila koja će učiniti da ovakav stajling bude uspešan.

Da li ste se ikada zapitali kako Kendall Jenner uspeva da običnu haljinu pretvori u nenametljivo umetničko delo ili kako je Sofia Richie promenila svoj stil i priklonila se svedenoj estetici? Otkrivamo šta treba i šta ne treba raditi kako bi se ovladalo veštinom oblačenja u ovom stilu.

DETALJI SU KLJUČNI

7d7f866f9b70f6ac0916962c7420b8dc
Hailey Bieber

Svedena elegancija je nova quiet luxury, a tu je i čuvena parola less is more.

Celokupan outfit ne čini samo odeća, tu su i aksesoari i obuća za kompletan paket. Pogledajte neke vaše Instagram inspiracije i primetićete da ni jedan detalj nije zanemaren. Nešto tako jednostavno kao par uzdignutih mokasina ili minimalistčkih sunčanih naočara može da oživi celokupan izgled.

ODUZIMANJE UMESTO DODAVANJA

Tajna sofisticiranog outfita 1
Sofia Richie

Vodite se pravilom da je imperativ ne preterati. Greška se pravi dodavanjem glomaznog nakita, upadljivih torbi uz ono što bi inače bio odličan i jednostavan stajling. Ostanite pri konceptu jednostavnosti. Ono što se očekuje jeste da oduzimate od outfit-a, umesto da dodajete.

Kada niste sigurni, držite se osnovnih komada, kao što je jednostavna bela majica, čisto bela košulja i visoko strukirane farmerke koje možete da kombinujete sa malo modernijim komadima.

PRAVILO UDOBNOSTI

377827547 3733391063555882 6084187555210305940 n
Anine Bing

Ako razvijete sklonost ka opuštenim krojevima, elegantnim siluetama, neutralnim bojama i jednostavnim, klasičnim i androgenim komadima, velike su šanse da ćete zbog nesporne udobnosti uživati u tome što nosite i samim tim se osećati dobro.

Kvalitetne komade ćete lako pronaći van fabrika masovne mode, u malim zanatiskim radnjama, duboko posvećenim izradi artikala.

Saznaj više:
Povezani članci: