Inovacija, kvalitet i vrhunska tehnologija: Zlatni standard među probioticima

  06.06.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/Cover_abelapharm.jpg

  Tokom prošle nedelje, vodeći naučno-istraživački centar koji se bavi razvojem probiotskih sojeva otvorio je vrata novinarima iz regije. Okupljeni su se imali priliku da se upoznaju s najnovijim istraživanjima iz područja probiotika, kao i da saznaju kako izgleda razvoj novih generacija probiotskih preparata i na koji način tehnologija utiče na stabilnost i efikasnost ovih proizvoda.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1686079898919813-scaled.jpg

  Probiotici su postali ključan faktor za održavanje zdravlja i poboljšanje imunološkog sastava. Najbolji saveznik dobrog zdravlja i neizostavni deo svake putne torbe. Bez obzira na to suočavate li se sa stresom, nepravilnom ishranom ili krećete na putovanje, probiotski preparati će vam pomoći u očuvanju vašeg zdravlja i ravnoteže. Baš iz tog razloga danas na tržištu možemo pronaći različite vrste probiotika, ali je javnosti malo poznato da nisu svi isti i da među njima postoje značajne razlike.

  Postoje različite vrste probiotika, ali stručnjaci posebno izdvajaju jedinstveni probiotski kvasac Sacharomyces Boulardii. Jedinstven po svom poreklu i karakteristikama, ovaj soj probiotika razlikuje se od ostalih jer nije bakterija, već probiotski kvasac. Zahvaljujući tome antibiotici ne slabe njegovo dejstvo, pa je zbog toga prva preporuka kod svih antibiotskih terapija. “Proizvodi AbelaPharm -probiotici koji sadrže Sacharomyces Boulardii su sinonim za „zlatni standard“ kada je u pitanju kvaliteta aktivne supstance i optimizovan tehnološki proces proizvodnje i pakovanja probiotskih preparata” rekao je dr. sc. Krešimir Gjuračić, naučni direktor Probiotic Excellence Centra.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1686079898844137-scaled.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/168607989895235-scaled.jpg

  Kompanija AbelaPharm – inovacije i kvalitet

  Posvećenost kompanije kvalitetu odražava se kroz brojne sertifikate, uključujući HACCP, ISO 9001 i ISO 22000. Tokom prošle godine kompanija AbelaPharm dobila je evropski GMP koji potvrđuje ispunjavanje najviših standarda kvaliteta, što je omogućilo izvoz njihovih lekova na nova tržišta Evropske unije.
  „Ovi sertifikati svedoče o našem nepokolebljivom angažovanju da obezbedimo visok nivo bezbednosti i efikasnosti naših proizvoda. Svi naši proizvodi apsolutno su usklađeni sa nacionalnom regulativom, međunarodnim standardima i principima kvaliteta” istakla je Nada Tršić Milanović, magistarka tehnoloških nauka, specijalistkinja prehrambene tehnologije i direktorka kvaliteta u kompaniji AbelaPharm.

  O uspesima kompanije govore i brojne nagrade, među kojima je najznačajnija nagrada za aTECH tehnologiju pakovanja, koja je uvedena sa ciljem da u potpunosti zaštiti proizvod od vlage, svetlosti i vazduha, čime se dodatno osigurava kvalitet proizvoda. „Inovativnim aTECH pakovanjem osigurali smo kvalitet naših proizvoda, zahvaljujući laminatnoj foliji i dodatku inertnog gasa, koji sprečavaju štetni uticaj faktora spoljašnje sredine. Postigli smo da je i do dve godine nakon proizvodnje, broj živih mikroorganizama izrazito visok, što probiotske preparate AbelaPharm izdvaja od drugih na tržištu i pravi značajnu razliku.” izjavio je doc. dr sci. spec farm Davor J. Korčok, generalni direktor AbelaPharm.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/06/1686079898979606-scaled.jpg

  O kompaniji AbelaPharm:

  AbelaPharm je vodeća farmaceutska kompanija prepoznatljiva po širokom spektru dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i predmeta opšte upotrebe. Sa sedištem u Beogradu, kompanija poseduje proizvodne pogone na još dve lokacije u Starim Banovcima i Baricama. Poznata po svojoj globalnoj prisutnosti, s mrežom partnera i distributera širom sveta, AbelaPharm je tokom 2022. godine dobila evropski GMP sertifikat koji potvrđuje ispunjavanje najviših standarda kvaliteta, što je pored Afrike i Azije, omogućilo izvoz lekova i na tržište Evropske Unije.

  Kao farmaceutska kompanija koja se fokusira na inovacije, kvalitet i dobrobit korisnika, strast kompanije AbelaPharm prema unapređenju zdravlja ljudi, globalna prisutnost i angažovanje u društvenoj odgovornosti čine ih ključnim igračem u farmaceutskoj industriji.

  Saznaj više:
  Povezani članci: