Da li smo dobili najstrašniji horor film do sada?

    27.07.2024.
    RECOMMENDED

    Novi horor film „Longlegs“ – u prevodu, „Sakupljač duša“, Osguda Perkinsa izazvao je veliku pažnju među ljubiteljima žanra horora, kritičarima i opštom publikom. Film donosi svež pristup klasičnoj horor temi, kombinujući mračnu atmosferu, jezive likove i inovativnu vizuelnu estetiku za nezaboravno iskustvo.

    Nicolasa Cage, prvi put u ulozi serijskog ubice

    Jedan od ključnih elemenata filma je izvedba Nicolasa Cagea, koji glumi glavnog antagonistu, serijskog ubicu opsednutog okultnim.

    Glumac donosi intenzitet i dubinu svom liku, poznatom kao Longlegs, koji je upečatljiv sa svojim prašnjavim tenom i neljudskim ponašanjem. Posebno je pohvaljena scena u kojoj Cageov lik peva „Srećan rođendan“ i smeje se manijakalno dok nosi gumenu facijalnu protezu, što je opisano kao jedna od najstrašnijih i najdojmljivijih scena u modernom hororu.

    Screenshot 2024 07 25 122448
    Screenshot 2024 07 25 122400

    Maika Monroe tumači agenta FBI-a Li Harker, intuitivnu i asocijalnu policajku sa neverovatnim instinktima za čitanje mesta zločina.

    Monroe uspeva da prenese složenost svog lika, ženu koja se oseća ugodnije u tamnim zakucima svog uma nego u društvenim situacijama. Njena antisocijalnost i fokus na posao dodatno naglašavaju osećaj izolacije i opsesije koji prožimaju ceo film.

    Longlegs

    Odnos između policajke Harker i agenta Cartera, kojeg glumi Blair Underwood, donosi intrigantnu mešavinu napetosti između dva lika i saradnje.

    Carter, sa svojim veselim i društvenim karakterom, predstavlja suprotnost Harkerinoj ozbiljnosti i izolaciji. Njihova interakcija ne samo da obogaćuje priču već i dodaje slojeve karakterizaciji, čineći njihove likove složenijim i uverljivijim.

    Longlegs, zastrašujuć marketing

    Marketinška kampanja filma takođe je doprinela popularnosti samog horora. Inspirisana kultnim filmom „The Blair Witch Project“, kampanja je uključivala staromodnu veb stranicu koja detaljno opisuje zločine serijskog ubice iz filma, kao i telefonski broj koji pušta njegovu poruku.

    Ovaj interaktivni i nostalgični pristup promociji stvorio je dodatnu intrigu i angažman kod publike, što je rezultiralo velikim interesovanjem za film.

    Screenshot 2024 07 25 122216

    Film dolazi u naše bioskope 1. avgusta.

    Foto: IMDb

    Saznaj više:
    Povezani članci: