Bret Easton Ellis režira prvi igrani film

    Filmične knjige možda su dovoljan razlog da poverujemo da će Bret Easton Ellis, pisac čuvenog romana Američki psiho, a koji upravo režira prvi film, biti sjajan reditelj.
    13.03.2024.
    RECOMMENDED

    Bret Easton Ellis je književno ime za koje ste verovatno čuli – jedan od najpoznatijih američkih savremenih pisaca, član Brat Pack grupe koja je dominirala literarnom scenom Istočne obale, s početka osamdesetih godina. Ono što je još verovatnije jeste to da ste sigurno čuli za film Američki psiho, koji je snimljen prema njegovom romanu. To nije jedini ekranizovani roman poznatog pisca – možda ste gledali Pravila privlačnosti, Manje od nule, pa čak i The Informers, film u kojem je manju, ali zapaženu ulogu imala i Amber Heard.

    Iako i dalje piše, poslednjih godina Bret Easton Ellis igra se režisera – The Deleted, svoj prvi projekat, radio je 2016. kao web seriju, iako je prvobitno planirano da to bude film. No, prvi igrani film snimiće ove godine – kako prenosi magazin, Ellis upravo piše scenario za horor koji će se zvati Relapse, a po imenu biste mogli da pretpostavite oko čega će se vrteti radnja. 

    bret easton ellis
    Bret Easton Ellis Photo: Ian Gittler

    RADNJA

    Film se fokusira na glavnog junaka, Met Kallena, koji svedoči stravičnoj smrti tokom razuzdane zabave (razuzdane zabave, narkotici i smrt kao sveprisutan element romana, a sada i filma Bret Easton Ellis – a). Nakon tromesečnog boravka u rehabilitacionom centru, Kallen pokušava da se vrati na pravi put – dok živi u luksuznoj kući svojih roditelja u Los Anđelesu, ali „podstaknut nestabilnom ličnošću i invazivnom moći društvenih medija, Kallenova paranoja raste, remeteći njegov program rehabilitacije“, navodi se u sinopsisu.

    Kallen ponovo počinje da zloupotrebljava narkotike, a zajedno sa tim dolazi još jedno čudovište – ono koje ga proganja još od tinejdžerskih dana. Njegov terapeut pokušava da mu pomogne, uveren da je čudovište zapravo u Kallenovoj glavi.

    GLUMAČKA EKIPA

    Iako se ne zna mnogo toga o filmu, Bret Easton Ellis za glavnog glumca odabrao je Josepha Quinna, poznatog iz serije Stranger Things. Quinn ima nekoliko filmova u pripremi, uključujući i dugoočekivani nastavak filma Gladiator, sa Paulom Mescalom. Osim njega, nijedan drugi član glumačke ekipe nije najavljen, a mi maštamo o tome da neku od uloga ima Christian Bale.

    KAD IZLAZI FILM

    Bret Easton Ellis tek radi na filmu Relapse, a kako je sve još uvek u ranim fazama produkcije, nije poznato vreme premijere. Dakle – stay tuned.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: