BURO. Watch list: Erotika na filmu

    13.05.2024.
    RECOMMENDED

    Ukoliko ste osoba koja voli da se igra sa filmskim žanroima, da se zanima za senzualnost na filmu i vruće scene, onda je ovaj vodič idealno mesto da pronađete inspiraciju za vaše sledeće filmsko putovanje. Erotika u filmovima je zasigurno nešto što može da se tumači kao jedna od najtežih stvari za prikazivanje i ekranizaciju, kako zbog uloge samih glumaca tako i zbog kompleksnosti scena koje moraju da deluju verodostojno. Filmovi koje smo izdvojili definitivno mogu da se okarakterišu kao oni koji su uspeli da jedine erotiku, senzualnost, umetnost, a mnog glumce su upravo ove scene i filmovi proslavili.

    erotika

    EROTIKA NA FILMU.

    Love

    Ova drama koja govori o ljubavi dvoje umetnika, Marfija studenta filmske produkcije i kontroverzne umetnice Elektre. Tokom njihove dvogodišnje veze, odlučili su da se upuste u trojku sa komšinicom. Sve je bilo zabavno i jednostavno, dok mladić nije odlučio da prevari svoju devojku i spava sa komšinicom Naomi bez njenog znanja. Marfija stupa u brak sa Naomi, ali nikako ne može da prestane da razmiščja o Elektri. Na gotovo svakih deset minuta filma, gledaoci imaju prilike da vide prave i necenzurisane erotske scene seksa i umetnosti. Erotika u ovom filmu zauzima veliki deo.

    Nymphomaniac

    “Nimfomanka” je zastrašujuća, poetska priča o životnom putu jedne žene koja sebe posmatra i oseća kao nimfomanku. Jedne noći, uglađeni neženja Seligman nailazi na protagonistkinju kako pretučena leži na hladnom betonu. Uznemiren prizorom, saosećajan mladić vodi nemoćnu Džo u svoj dom kako bi joj pružio neophodnu pomoć. Džo se posle nekog vremena budi i kreće da se ispoveda momku. Tokom razgovora predočila mu je priče iz njenog života koje bi trebalo da ga ubede da je ona zaista jedna “užasna osoba”.

    Film je zbog scena seksa jedno vreme bio zabranjen u Turskoj.

    Intimacy

    Džej je barmen, koji je napustio svoj brak zbog toga što je njegova supruga izgubila volju da spava sa njim i strast koju je nekada osećala. Sada živi u napuštenoj kući i jednom nedeljno ima opušteni seks sa devojkom kojoj ne zna ni ime. Vremenom, njihova veza iz puke seksualne gladi prerasta u ljubav. Erotika i u fizičkom i u mentalnom smislu.

    Džej je počeo da se zaljubljuje, a samim tim i da upozna bolje devojku sa kojom ima odnose. Otkriva da je njegova devojka glumica koja je u braku i ima sina. Kako se odvija ova kompleksna situacija, saznajte u filmu.

    9 Songs

    „9 pesama“ je britanski romantična drama. Radnja filma govori o mladom zaljubljenom paru i njihovih dvanaest meseci veze u Londonu. Naslov filma odnosi se na osam različitih rok bendova čijih devet pesama prate samu radnju filma. Po objavljvanju, film je okarakterisan kao upitan zbog svojih pravih i necenzurisanih scena oralnog seksa i ejakulacije. Erotika je nešto što će ga samo dodatno začiniti.

    Shame

    „Shame“ je britanska erotska drama, snimljena 2011. Film je osvojo Filmski festival u Veneciji 2011, a bio je nominovan i za Nagradu Udruženja filmskih kritičara, Zlatni globus i Nagradu BAFTA za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Glavni glumac Michael Fassbender, koji igra ulogu Brendona, uživao veliku popularnost zbog veoma eksplicitnih scena seksualnog sadržaja. Erotika ovde nije u fokusu ali čini značajan deo.

    Brendon je zgodan tridesetogodišnji Njujorčanin, veoma je uspešan na poslu i živi u luksuznom stanu. Naizgled ima sve, ali mu njegova kompulzivna priroda otežava da bude srećan i miran – naime, zavistan je od seksa. Ogroman seksualni apetit hrani intenzivnim seksualnim odnosima sa nepoznatim ljudima. Često plaća seks, svakodnevno masturbira, a ni odnosi sa muškarcima mu nisu strani. Nevolja nastaje kada u njegov uređen život dođe njegova sestra Sisi, problematična i emotivno rastrojena devojka, koja Brendona postepeno počinje da uzbuđuje.

    The Dreamers

    Metju je američki student koji je zbog studentske razmene došao u Pariz. Tokom svog života tamo, upoznao je brata i sestru blizance, Tea i Izabele, koji su vrlo brzo postali njegovi bliski prijatelji, ali i ljubavnici. Iako mu je njihov odnos isprva delovao čudno i neprimereno, mladić je brzo postao deo incestoidnog ljubavnog trougla koji mu se učinio kao nezaboravan provod u Evropi, a erotika će vas oduševiti.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: