Pretraga

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete

Tekst: BURO.

Sa novim mesecom, dolazi i mnoštvo novih filmskih i serijskih naslova, neki od kojih smo dugo iščekivali. U prvom redu, "House of the Dragon" i drugi deo "Industry" serije koja nas je opčinila prvim epizodama, a tu su i dokumentarna ostvarenja - "The Princess" i Clusterf**k Woodstock '99" - koja jedva čekamo da pogledamo. Evo najzanimljivijih naslova sa avgustovske liste streaming platformi.

THE SANDMAN

Netflix

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 1)

"The Sandman" je serija zasnovan na stripu koji je pisao Neil Gaiman. Kada Sandman (Tom Sturridge), kosmičko biće koje kontroliše sve snove, bude uhvaćen i zarobljen u zatočeništvu više od jednog veka, on mora da putuje kroz različite svetove i vremenske linije da bi popravio haos koji je izazvalo njegovo odsustvo. Mi ćemo ga pratiti na putu vraćanja sopstvene moći na Netflix platformi od 5. avgusta.

CLUSTERF**K WOODSTOCK '99

Netflix

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 2)

Festival održan u čast tridesetogodišnjice originalnog Woodstocka, prerastao je u nasilje i nerede tokom nastupa Limp Bizkita i Red Hot Chili Peppersa. Šta je izazvalo nerede, odakle toliko nasilja na "festivalu ljubavi" i ko je sve za to kriv - odgovore će nam dati nova Netflix dokumentarna serija, uz retke insajderske snimke i intervjue očevidaca, od osoblja festivala, preko izvođača do učesnika. 

INDUSTRY

Druga sezona
HBO Max

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 3)

"Industry" je prečica do sveta međunarodnih finansija, gledano očima ambicioznih dvadesetogodišnjaka koji se bore da obezbede svoju budućnost. Serija prati grupu mladih diplomaca koji se takmiče za pozicije u jednoj od najboljih investicionih banaka u Londonu, a na tom putu granice između kolegijalnosti i (ne)prijateljstva postaju sve maglovitije. U drugoj sezoni, mlade i perspektivne žene preuzimaju kormilo, a ispred glavne protagonistkinje, Harper (Myha'la Herrold), stoje nimalo laki izbori koje mora da napravi. Drugi deo "Industry" priče počinje tri godine nakon što su postdiplomci bili u Pierpointu i godinu dana nakon pandemije COVID-19 i donosi nove lukave poteze glavnih igrača, kako privatne tako i poslovne.

HOUSE OF THE DRAGON

HBO Max

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 4)

Toliko se pričalo, najavljivalo, negodovalo i diskutovalo i "House of the Dragon" najzad stiže na HBO plaformu 21. avgusta. Serija je bazirana na knjizi George R. Martina - "Vatra i krv" i donosi nam priču o uzdizanju i padu kuće Targaryen, a radnja je smeštena oko 300 godina pre događaja u originalnoj HBO seriji. Iako je finale "Game of Thronesa" ostavilo brojne fanove razočaranima, prednastavak je zagolicao maštu i izazvao ono staro uzbuđenje koje smo osećali pred svaku nadolazeću epizodu. Miguel Sapochnik, jedan od kreatora serije, režirao je epizodu koja je obeležila čitavu šestu sezonu originalne serije - "Battle of the Bastards" - te očekujemo da će ostati na visini zadatka.

ANDOR

Disney+

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 5)

"Andor" je nova serija iz galaksije "Ratova zvezda" i prati ansambl likova pet godina pre prvog dela filma, tokom vremena kada se formira pobunjenička alijansa. Glavni nosilac serije je Diego Luna u ulozi Cassiana Andora, lopova koji postaje revolucionar i na kraju se pridružuje pobuni. Tony Gilroy, tvorac i scenarista serije, najavio je da će prvih 12 epizoda ispričati polovinu Andorove priče tokom pobune, dok će drugi set od 12 epizoda dovesti do samog početka "Rogue One".

NEVER HAVE I EVER

Netflix

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 6)

"Never Have I Ever" od 1. sezone 2020. prati tropu srednjoškolaca u vrtlogu odrastanja pomešanog sa malo komedije i drame. Devi, glavna protagonistkinja indijsko-američkog porekla pokušava da pomiri školsku dramu i porodični život kod kuće. U trejleru za 3. sezonu nazire se u ljubavnom trouglu, dok se priprema za život popularne devojke i učvršćuje svoju vezu sa Paxtonom. 

THE PRINCESS

HBO

Avgust na streaming platforme donosi vrele novitete (фото 7)

Stiže (još jedan) film o princezi Diani, a najava obećava intiman i sveobuhvatan uvid u njen život. Film donosi podrobne i intenzivne provere svakog njenog poteza i konstantnog prosuđivanja njenog karaktera, a režiju potpisuje Ed Perkins.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor