Pretraga

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo

Tekst: BURO.

Odgledali smo "Persuasion", "Top Gun" i dokumentarac "Keep Sweet: Pray and Obey", a nova filmska sezona stiže sa jednako zanimljivim naslovima. Posebno se radujemo prvom samostalnom filmskom projektu Ethana Coena, novim ulogama Emme Mackey, Margaret Qualley i Sydney Sweeney. Prelazimo na stvar, lista je pred vama. 

The Bikeriders: Austin Butler, Tom Hardy, Jodie Comer

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo (фото 1)

Nakon velike, ali ruku na srce neočekivane uloge u mjuziklu "Elvis", Austin Butler potpisao je angažman za novi film. Sjajna vest da će mu se pridružiti fenomenalni Tom Hardy, kao i Jodie Comer koju smo obožavali u ulozi Villanelle u seriji "Killing Eve". "The Bikeriders" je fikcija inspirana fotografijama Dannya Lyona i njegovom istoimenom knjigom. Radnja filma smeštena je u šezdesete prošlog veka nakon uspona izmišljenog motociklističkog kluba sa Srednjeg zapada koji se kroz decenije razvijao od mesta okupljanja lokalnih autsajdera do zlokobne bande. Režiju potpisuje Jeff Nichols, a početak snimanja je zakazan za oktobar.

Emily: Emma Mackey

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo (фото 2)

Znamo da se Emma Mackey vraća svojoj ulozi u četvrtoj sezoni serije "Sex Education", kao i da će deliti veliko platno sa Margot Robbie za film "Barbie". Dok nestrpljivo čekamo i jedan i drugi naslov, stiže film o spisateljici Emily Brontë sa Emmom u glavnoj ulozi. Ovaj biografski naslov će istražiti život autorke pre nego što se proslavila romanom "Orkanski visovi", a "Emily" je ujedno i rediteljski debi Francesa O'Connora i imaće svoju premijeru u okviru programa Platforme Međunarodnog filmskog festivala u Torontu u septembru ove godine. 

Margaret Qualley 

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo (фото 3)

Stiže prvi samostalni film Ethana Coena! I to sa Margaret Qualley u glavnoj ulozi. Nakon kultnih ostvarenja - "Fargo", "The Big Lebowski", "No Country for old man" - braća Coen prave zaokret i nastavljaju samostalnim stopama da nadograđuju svoje izvrsne karijere. Prošle godine, Joel je potpisao "The Tragedy of Macbeth", a Ethan se trenutno nalazi u ranoj fazi priprema za film čiji je scenario pisao sa suprugom, Trishom Cooke. Radnja je smeštena u sedamdesete i prati dve lezbejke (Margaret Qualley i Geraldine Viswanathan) na roadtripu, a sa snimanjem bi trebalo da počnu na jesen. Ipak, kako je reč o projektu koji su supružnici inicijalno započeli još pre 15 godina, vrlo je moguće da će pretrpeti promene. U svakom slučaju, jedva čekamo da gledamo prvo filmsko samostalno putovanje Ethana Coena i ne sumnjamo da ćemo se vratiti puni utisaka.

MadamE Web: Sydney Sweeney, Dakota Johnson

Nova filmska sezona: Novi naslovi i uloge kojima se radujemo (фото 4)

Sydney Sweeney i Dakota Johnson pridružuju se Marvel univerzumu. "Madame Web" je slepa vidovnjakinja koja je postala glavni saborac Spidermanu zbog svojih veza sa multiverzalnom konstrukcijom, „Velikom mrežom“. Fotke sa snimanja su procurele i vrte se na mrežama, a Marvel fanovi nestrpljivo čekaju premijeru koja je zakazana za januar. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor