Gift Guide: Art printovi koje ćete želeti da poklonite svojim najbližima

12.12.2023.
RECOMMENDED

Praznici su tik iza ćoška, a gotovo smo sigurni da niste rešili pitanje novogodišnjih poklona. Kada je u pitanju sezona darivanja, lokalni proizvođači i umetnici nude bezbroj unikatnih stvari. Ovo je posebno izraženo kada su u pitanju slike i printovi – poklon koji će vašim najbližima da ulepša svakodnevnicu.

Jdzo Draws

Ilustratorka i dizajnerka Jovana Krstanović slika žene – jake, snežne, smele i svoje. Inspiraciju pronalazi u kubizmu, modernizmu i apstraktnoj umetnosti, a njeni radovi su puni motiva sunca, lišća, plesa i zagrljaja. Ukoliko imate ženu u svom životu koju želite da obradujete, uramljeni print sa potpisom Jovane Krstanović će je zasigurno oduševiti.

As Cool As Art

Marija Pecić, čiji su printovi dežurni zračak sunca tokom tmurnih dana, je go-to izbor za poklone, bilo da je za voljenu osobu ili bliskog kolegu. Njeni radovi će obojiti svaku prostoriju i inspirisati vas da napravite pokret, pogotovo posebno drag print Treba ići.

Ognjenasi

Ognjen prikazuje pisanu reč iz jedinstvenog ugla, kroz oblik i boju, gotovo kao vizuelna poezija. Skrivene poruke su empatične i pronicljive, i njegove radove možete nabaviti u malim i velikim formatima. Idealan poklon za nekoga kome imate nešto da kažete, a ne znate kako.

Barbara Dimić

Možda prepoznajete njen stil sa murala na fasadi OŠ Olga Petrov u Padinskoj Skeli po imenu Partizanka Olga. Barbara Dimić predstavlja žene (i njihovu snagu) kroz polu-realne ilustracije koje, između ostalog, beleže istorijske trenutke feminističke borbe.

Olivera Inđić

Vizuelna umetnica Oliver Inđić dočarava prirodni svet jedinstvenim stilom, kroz jednostavne oblike i vedre boje. Zamislite crni ram, beli paspartu i jedan od njenih radova – svako bi poželeo da ga ima u svom domu.

Saznaj više:
Povezani članci: