Pretraga

Ovaj Instagram nalog otkriva koje se knjige kriju u našim omiljenim filmskim kadrovima

Tekst: BURO.

Pročitali ste svaku moguću listu preporuka za čitanje na plaži? Knjiški ste crv i svi skandinavski romani koji su hit ovog leta uveliko su pročitani, a svaki novi naslov koji se pojavi u knjižari odmah završi na vašoj polici? Imamo pravu poslasticu za vas, jer smo nedavno otkrili književnu oazu na Instagramu. U pitanju je nalog @books.in.films i kao što sam naziv otkriva u pitanju su naslovi knjiga koji se pojavlljuju u kadrovima određenih filmova.

 

Od animiranih filmova poput Alise u zemlji čuda i kultnih ostvarenja Miyazakija, pa sve do filmova francuskog novog talasa i najnovijih savremenih serija poput "Conversations with friends", ili "Calll me by your name"ovaj nalog nudi ogromnu hronološku i žanrovsku paletu kadrova u kojima su baš naslovi knjiga na koje možda nikad ranije nismo obratili pažnju, nosioci simbolike illi igraju aktivnu ulogu u čitanju samog filma, ili njegovih glavnih likova. 

 

 

Osim što će vas sigurno podsetiti na neke književne klasike koje ste propustili, sigurno ćete i na listu za gledanje dopisati neki kinematografski dragulj koji ste propustili. Nalog ne samo da pomaže u vašem odabiru, već pažljivom selekcijom kadrova inspiriše i promoviše čitalačku kulturu i podseća nas koliko je ona značajna i važna i koliko može da obogati naše unutrašnje biće. 

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor