Odgledali ste „Betmena“, ali da li ste obratili pažnju na muziku u filmu?

    11.03.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/batmancover.jpg

    Sa nestprljenjem smo čekali da vidimo kako će na velikom platnu izgledati spoj Zoë Kravitz i Robert Pattisona u novom „Betmenu“. Kakvi god da su vam utisci, mislimo da je krajnje vreme da se složimo da Roberta Pattisona treba smatrati ozbiljnim glumcem, i to nema veze samo sa ovim novim izdanjem. Osim čitavog hajpa uperenog na sam film – da li će opravdati očekivanja, da li je izbor glumaca bio dobar, da li nam uopšte treba još jedan „Betmen“ – posebnu pažnju zaslužuje i muzička priča. Michael Giacchino, poznati američki kompozitor uneo je u narativ dušu, strah i sve ostale emocionalne elemente kakve jedan „Betmen“ zahteva, a muzička pozadina filma je u ostalom delu miks klasike i elektronike.

    Osim njega, muziku su radili i poznati DJ-evi: Peggy Gou, Alesso i Baauer i dodatno je oplemenili svojim izborom. Ako je stan u Berlinu u kom Peggy Gou živi definicija reči kul, njena muzika je definicija genijalnosti, a ovo je jedna od njene dve trake koje su se našle na „Betmen“ plejlisti. 

    Kada je Warnerova izdavačka kuća WaterTower krajem januara objavila pesmu „Betmen“, ona je vrlo brzo prikupila 2,3 miliona pregleda na YouTube-u što je najveći globalni angažman u strimingu koji je izdavačka kuća ikada videla za pre-izdanje sa albuma, a interesovanje je u narednim nedeljama samo nastavilo da raste. Zanimljivo je da muziku za film potpisuje i čuveni bend Nirvana sa pesmom „Something In The Way“.

    Fanovi su se bacili na pravljenje plejlisti, pa ako vas i dalje drži Betmen groznica – dovoljno je da kliknete play kako biste produžili iskustvo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: