Pretraga

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto

Tekst: BURO.

Ne bismo da paničimo, ali avgustu se bliži kraj. Napravili smo krug po Exitu i Lovefestu, obali, gradu, ali imamo dobre vesti: neki festivali čuvali su datume za sam kraj leta. Poručite karte, pakujte kofere i produžite sebi leto!

Velvet festival: Team building

19 - 21. avgust

Punat, ostrvo Krk, Hrvatska

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 1)
Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 2)

Velvet festival slavi mladost, muziku i kulturu u sanjivom gradu, Punat, na ostrvu Krk u Hrvatskoj. Velvet kombinuje žurke na brodu, koncerte, karaoke, a sve to osluškujući glas jedne generacije. U okviru Team building događaja 100 ljudi okupiće se na intimnom mediteranskom druženju ispunjenim klopom, morem i plesom. Svake godine se putuje brodom na drugo ostrvo kvarnerskog arhipelaga. Najbolje od svega? Destinacija ostaje nepoznata do polaska.

Sea Dance

26 - 28. avgust

Plaža Buljarica, Budva, Crna Gora

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 3)
Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 4)

Sam kraj avgusta rezervisan je za Sea Dance koji se održava na savršenoj lokaciji za dnevne žurke, uz ukus koktela i zvuke talasa. Lineup predvode: Anfisa Letyago, Nina Kraviz, Mind Against, Konstrakta, Senidah, Coeus, Marko Nastić, Ilija Đoković, Mimi Mercedez, Tam, Who See i drugi. Pre početka događaja, ove subote organizuje se jedan poseban događaj - Fashion Sunset & Sea Dance promo party - moda i muzika za očuvanje Ade Bojane. Događaj će okupiti velika imena svetske i regionalne modne scene, sa ciljem da kroz spoj mode i muzike podigne svest o problemima erozije i nestanka jedne od najlepših plaža Evrope.  Sa početkom u 18:30, u Novoj Adi kolekcije leto/jesen predstaviće neke od najznačajnih regionalnih i svetskih dizajnerskih kuća. Muzički deo večeri, u kojoj će se ujedno i promovisati Sea Dance festival, počeće u 22:00 u Nomade Beach-u uz jaku globalnu elektronsku postavu: talentovanu istanbulsku umetnicu Ece Ekren, koja stiže pravo sa Glavne bine Exita, jednog od najznačajnijih DJ-eva regiona Kristijana Molnara, DJ-a i producenta Andrew Mellera i uz lokalnu podršku Mr. Mipsa.

Beerfest

18 - 21. avgust

Ušće, Beograd

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 5)
Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 6)

Beer fest se i ove godine tradicionalno održava na Ušću u Beogradu, i trajaće od četvrtka 18. do nedelje, 21. avgusta 2022. Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće jubilej - 300 godina pivarstva u Srbiji i brojne inovacije. Festival će ove godine biti podeljen u više zona: ZONA 1: "Cloud" zona sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima, među kojima su: Beer market i Craft Beer Land sa preko 300 etiketa piva, Moto Platz - sa posebnom binom i muzičkim programom, izložbom custom i oldtajmer motora kao i tattoo studiom. U ZONI 2: "Koncertna zona", će se pored glavne bine i nastupa najvećih muzičkih zvezda takođe naći brojni sadržaji. ZONA 3: "VIP zona" sastoji se iz 3 partnerske platforme (JTI, Heineken i Apatinska pivara). Iz ove zone pružaće se najbolji pogled na festival. Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupaju: Tommy Emanuel, Kosheen, Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Konstrakta, Senidah, Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodopop, Love Hunters, E-play, Blaža i Kljunovi, DLM, Queen Real Tribute, Bijelo dugme tribute, Rock Ko Fol i Django & Space Cowboys, Džepovi, Atomsko Sklonište, Penthouse band, Rock Apoteka, Bandx (ac/dc tribute), Rainmaker (Iron Maiden tribute) i mnogi drugi.

Dimensions

1 - 5. septembar

The Garden Resort, Tisno, Hrvatska

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 7)
Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 8)

Ove godine Dimensions festival slavi desetogodišnjicu postojanja! Nakon fenomenalnog izdanja 2021. godine, Dimensions se vraća sa listom festivalskih prijatelja, ekskluzivama, žurkama, debitantskim setovima i još mnogo toga. Spuštajući se niz hrvatsku obalu, festival se održava na dve zadivljujuće lokacije; idilični Garden Resort u Tisnom i diskoteka Barbarellas. Lineup obećava, na listi izvođača se nalaze: ADAB, Adam Pits, Ciel, Desyn, Joe Delon, Sonja, Moonear, Liquid Earth, Helena Hauff i mnogi drugi. Odbrojavanje počinje!

Jazz u vinogradu

26 - 28. avgust

Mađerkin breg, Štrigova, Hrvatska

Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 9)
Predlažemo da obiđete ove festivale i produžite leto (фото 10)

Spoj džeza, prirode i vina? Upišite nas na listu gostiju! Jazz u vinogradu je interesantan koncept koji se odvija na Mađerkinom bregu u Hrvatskoj od 26. do 28. avgusta. Jazz u vinogradu nastoji da obogati ovaj vinski kraj sa vrhunskim međunarodnim muzičkim događajem, kroz jedinstvenost lokacije te autentičnu ponudu vrhunskih vina i hrane. I ovog leta ugostiće renomirane jazz muzičare iz Evrope i Hrvatske, kao i neke od najpoznatijih hrvatskih DJ-a koji će svojim probranim selekcijama upotpuniti festival. Ovo jedinstveno iskustvo ograničeno je na 500 gostiju, zato požurite po karte.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor