Konačno je stiglo, više nema dileme. Leto je tu. Sunce, toplota, sezona odmora i večeri koje provodimo na terasama sa prosekom u ruci. Bajka, da.
Ali leto je takođe i doba godine kada zadržavamo vodu, varimo sporije i kada nam je kardiovaskularni sistem pod opterećenjem. Pod uticajem toplote, krvni sudovi se šire i pojačava se cirkulacija, a telo troši više energije da održi optimalnu temperaturu i zaštiti se od pregrevanja. Zbog toga ono “čuva energiju” tako što smanjuje dotok krvi sistemu za varenje.
Ovo je razlog zbog kog se i način na koje telo fukniconiše leti menja. Apetit se smanjuje, pokretljivost creva se usporava. Ovo svi osetimo ali vrlo često ishranu ne menjamo i ne prelagođavamo se, a nekada se trudimo da stvari regulišemo tako što hranu zamenjujemo vodom. Obe stvari su pogrešne.
Najbolji način da optimalno funkcionišete jeste da se pridržavate principa sezonske ishrane i promenite način na koji jedete u skladu sa godišnjim dobom. Izuzetno je važno da osluškujete potrebe svog tela i prilagodite svoj letnji meni načinu na koji ono leti vari hranu; dakle, kada je vrućina treba jesti manje i/ili lakšu hranu.
Doručak
Da, čak i po najvećoj vrućini, jede nam se slatko. Neka to budu lagani voćni sorbei i sladoledi bez mleka i dodatih rafinisanih šećera, kao i voće.
Završite dan uz Raw Diamond Cake (raw kolač od lešnika, praline paste, kokosovog mleka i indijskog oraha) iz restorana Housewife Detox Shop koji možete pronaći na aplikaciji CarGo Butler.