Otkrivamo neophodne korake SKINCARE rutine za JESEN

26.10.2023.
RECOMMENDED

Ako vam je koža procvetala tokom leta, ne mora da znači da je promena na gore iza ćoška. Ipak, neophodno je ažurirati skincare rutinu u skladu sa vremenskim promenama i koži obezbediti neophodnu količinu vlažnosti sa adekvatnim proizvodima. Promene u okruženju i stilu života koje dolaze sa novom sezonom utiču na nivo sebuma i prirodan barijer kože, te je potrebno letnje proizvode za negu zameniti sa onima koji će kožu održati svežom i zdravom.

Step 1: Probajte intenzivniju hidrataciju

Jesen i zima su dobar trenutak za isprobavanje kreme sa ceramidima koja više neguje lice od letnjih varijanti, a ceramidi su posebno važni za održavanje barijere kože. Pored toga, hijaluronska kiselina pomaže u održavanju nivoa hidratacije i najučinkovitija je kada se koristi u sklopu sa adekvatnom kremom za lice.

BE0095 inkey list hyaluronic acid product 600x600 1
The Inkey List Hyaluronic Acid serum za lice
kiehls face cream ultra facial cream 28ml 000 3605970720858 front
Kiehl’s Ultra Facial Cream krema za lice

Step 2: Smanjiti eksfolijaciju

Kako krene hladno vreme najbolje je smanjiti količinu jakih sastojaka, kao što su retinol i glikolna kiselina, u svakodnevnoj rutini. Preterano korišćenje pilinga može da dovede do malih pukotina u barijeri kože što za rezultat ima gubitak hidratacije i upaljenost kože. Kao zamenu za eksfolijatore, možete da isprobate hranljivu overnight masku za lice jednom do dva puta nedeljno. 

20714576219
Clinique Moisture Surge Overnight Mask maska za lice
SLEEPING FACIALS Apothecary Wild Rose Night Brightening Sleeping Facial v1617042377184
Korres Wild Rose Sleeping Facial maska za lice

Step 3: Ne zaboravite na telo

Koža je najveći ljudski organ, te se ne sme zanemariti ni nega kože tela. Ona može postati suva i iziritirana od grejanja pa je bitno implementirati redovno mackanje hidratantnim kremama za telo koji deluju umirujuće na kožu.

la roche posay lipikar lipid replenishing body milk 750ml 1
La Roche-Posay Lipikar Lait mleko za telo
cerave moisturizing lotion dry to very dry skin 1l 2
CeraVe Moisturizing Lotion mleko za telo
Saznaj više:
Povezani članci: